今年fg,出唔起25k既offer 唔好接

353 回覆
1529 Like 252 Dislike
我畢業個陣得14k , 過左幾年都係18k 咁上下ja bo ,2萬都無。
只可以做assistant 之類,不過唔會好似香港intertek咁開$13000 HKD/month俾你

FG 無全職文書工作經驗, 13-14k 都比多佢地。
外國扣完税幾錢
around 18000-23000HKD,我之前納過吓,但係我唔係搵呢類所以未必太熟
普通文職
你真係以為d公作幫到公司搵錢?
其實多你一個唔多 小你一個唔小
見你班廢柴獅子開大口
不如cut撚左佢買ai做好撚過去
冇35k唔好見,差佬DSE5科332就可以做
學歷高咁多冇35k點見人
跟返比例
依家樓價仲有30-50%水位跌
食飯40-50先至係正常價

依家市區一餐都70-80

仲係搵萬幾二萬點搞
印度佬起d貨垃圾黎
Apple都搞唔掂用返中國佬
HKSTP依啲垃圾
入去爛cv
啱畢業 搵到份49k
見到咁多正皮就知連登啲FG個腦裝屎
你條咁嘅廢柴一啲用都冇又要人教又要幫你執呢樣睇嗰樣
仲妄想啲腦細會比你班傻閪要脅到硬食25k請條垃圾
不如縮返落你老母個閪到唔好搞到班00後比人標籤成班白卡仔咁

一定最起碼叫100先啱k
大把兩餸飯都係40左右
食屎免費添
答唔到就搬龍門
兩餸飯有人食
屎有人食咩
講野都有問題
佢個腦得食屎
冇人駁到
係咪咁多人未睇過科大fg average份野
睇你讀咩科,FG就年年有一堆,大環境就擺明差
有冇諗過啲腦細做咩要請FG
9成都係貪平情願連柒頭都殺
你地就反其道而行
又唔知啲公司其實對FG期望係0
真係對自己能力有信心個價遲早都返黎分分鐘仲有突
眼光咁短淺仲同人講通漲
將來都係搵得多極有限
假架喎
咁都好正常啫
冇人叫你揀廢科
ip 16唔係印製咩
你地咪唔好做囉, 大陸一車車人落黎15k都做.
吓我睇開連登FG係50k架喎,唔好做爛市唔該
所以你都係解釋唔到,依家2024年大環境八大fg 20k起跳不嬲係主流
好心你駁唔到就收皮啦,咩嘢叫將來搵得多極有限先?
依家搵得到20k緊係依家搵,洗撚同你晒時間磨上去

你呢d比人壓榨得多仲要跪拜埋崇尚埋弱智concept嘅人比社會繼續壓榨對我嚟講緊係好事

打咁多字留言比你呢個傻仔真係晒鳩氣
直接完全封鎖
當年讀書唔成,中七畢業,乜技能都無,04年搵左好耐工都無回音,結果做左份6500嘅普通文員,都唔知點解當年可以生存到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞