何太為追450萬堅拒為何伯加名:你有本事就嚟收

441 回覆
299 Like 9 Dislike
因為係你同人結左緍,一係你加佢名,一係你搬走,所以佢個寫法係家庭狀況有變就要通知房署,再進行全面資產審查,唔係你唔同住就由佢,你嫁俾李嘉誠又可以住公屋咩。至於結左婚點解唔同住,你就要解釋俾房署聽個理由係乜,例如我愛佢但個仔唔鐘意佢,所以要分開住,但你嫁左俾誠哥大把樓,你都係交還單位。
何伯而家仲窮過河馬,就算要計又點
河馬話佢有450萬姐,佢話有就有?
啲錢而家係個女個人戶口,何伯冇份
無論政府幾廢都好
你咁樣挑佢地機班友實玩殘你
係外國結婚唔報唔加名又得唔得呢?
點會呀,你落街市菜要斷斤計
一個人點食到成斤菜
話何伯用死嚟威脅佢得唔得
咁姐係無需要住公屋啦⋯⋯
結婚個下仲有
係之後何馬要拎100萬玩住先
銀行職員拖9佢話要罰息等佢等多幾個月
個細女用個幾個月轉錢走
成日辱罵我地既局長。佢有冇諗過香港有煽動罪
佢房署係計過去一段時間(大約十二個月) 做基準,你成日話過$450 萬係你,咁房署就可以何伯係同河馬結婚後轉移資產收屋,一係就放棄個$450萬申請就俾佢加名,等佢兩個一生一世。
依家有偵查隊,唔好咁口響。
加名先。
追到才除名。
450萬依家已經唔喺何伯名下幾個月
如果河馬唔係咁串
加名之後processing time一輪叫佢交資產審查
然後又check一輪,又叫補交文件
仲有何伯70幾歲去社署扭下計,又要慢慢處理
搞得黎一年容乜易過

河馬又上電視,依家仲要挑ian嫂機
佢隻case一定最快做
可能佢u tube 已經搵唔少
一定殺雞儆猴
咁撚串
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞