何太為追450萬堅拒為何伯加名:你有本事就嚟收

441 回覆
299 Like 9 Dislike
結左婚資產一齊計
另一半原來可以唔使住公屋都有屋住
即係一你有錢租樓,一係有物業
已經大把野同你玩

Ian嫂依家可以迫河馬加名,唔加就踢
懷疑你富戶,要你申報,唔申報又踢
申報完佢逐樣同你ver,一有瞞報又踢
根本每條路最後個結果都係收屋

兩個資產冇超標既,咪乖乖地加返何伯名落去
賭到咁大,用結婚黎想食人450萬
依家輸左想拍拍蘿友走?邊有咁易
佢話局長署長一齊嚟都未驚過
可以繼續追
但你已經變成富戶,房署就會收你樓
你到時住邊都無人理你啦
搵李家超解決你個問題啦
一晚五次
其實就算申報左都唔一定要還返
車係有折舊計算 你走去買過舊款跑車都得架
折舊完都唔過個資產洗乜還
首先,你要拎得到先
依家佢拎都未拎到,都可以用富戶政策踢佢走啦

佢自言係要追何伯果450萬
咁何伯係佢老公 資產已過
房署懷疑佢係富戶唔加名,用黎查佢 已經可以查得到啦
唔通仲要8人大橋咁請佢上去,拎個戶口出黎睇下個資產咩
唔洗諗咁遠
而家河馬係恨不得一腳踢走佢
但係踢唔走
多個人嘅生活費係負擔嚟
佢唔挑機既話呢
其實係無問題,人地當你吸流量跨大黎講

依家你又直播又係到玩到咁大,又話人係仆街迫害你

人地仲點會唔做野呀
房署係捉佢未加何伯名,何伯住就係犯法....唔係富戶WOR.....
去轉日本3-4萬yen
廿幾歲兩小時中出吞精奶埋你屎眼
鐘意四十路/人妻仲平
想點踢呀
結婚先半年 就想迫離婚踢人走? 你用咩理由同人講要離婚先
如果他日在香港找不到住宿地方,就會返內地住,然後每日抽點時間落香港直播及在公屋打點一下事務

大陸有地方住有樓
即係比哂green light 房署收樓啦
咪話踢唔走
咁難明咩?
其實應該唔關事
河馬一廂情願覺得會搶到450萬
之後何伯個名喺佢間公屋,佢地就係富戶
仲有如果搶唔到而何伯有名喺間屋
個老坑會喺到阻住佢同個仔

唔加何伯名,就係想繼續keep公屋
搏果450萬會返去何伯名下
然後再呃何伯或者等佢死分身家
就算最終乜錢都搶唔到,佢踢個老坑出門口就得
佢又唔係住戶,河馬冇野輸

但係依家加名應該冇富戶問題
因為本身450萬係佢同個女共同擁有
同埋何伯名下已經冇晒錢
其實講多錯多..公屋政策係打擊居住隻何馬就以為唔過夜=無居住
你有本事就黎收
咁你加名,就查你老公既資產過唔過架啦
唔通,你話加就加,唔洗查架

你唔加咪非法住戶囉
咁夫妻點解唔加名,就一定係資產有問題

你仲未明?依家佢已經係死路黎
行邊條路都係死

你加名,查資產,爆左又要交屋
你唔加名,你非法住戶,又要交屋

阿伯認果450萬係佢既,夫妻共同資產爆左,話係富戶,要交屋
阿伯唔認既,咁佢死左,河馬無得用老婆身份去拎果450萬
同而家個政府鬥
離婚-未夠一年
唔離婚-要加名,無得全身而退

加名-爆資產收屋,仲要無得全身而退
唔加名-房署收屋

河馬係咪得返何生突然死亡一條出路?
有睇大大思想
敢於鬥爭
所以咪話唔加名, 踢何伯住酒店就冇可能收到佢屋囉......
反而佢一直提450....何伯一攞番佢一定食埋佢, 佢怕咩房署收樓呀.....

死路係何伯ONLY....河馬拖多幾個月就可以離婚, 間房又保得住...佢死係邊?
咁點會唔係富戶呀

河馬果間計埋個仔都係3人家庭 無可能計埋何伯個女同女婿入去啦
間屋唔會加個女同婿既名
咁河馬加定唔加名 果間屋既資產計法都係要計埋何伯
因為何伯同河馬係夫妻關係

咁你果450萬同個女共同擁有都好,我當你只計一半 225萬
3人家庭總資產係198萬 你點都爆左
其實何伯依家名下應該冇超資產
應該加左名冇得全身而退先係最大問題
支持支持何局長搞鳩佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞