何太為追450萬堅拒為何伯加名:你有本事就嚟收

441 回覆
299 Like 9 Dislike
咁咪好囉
等身邊人睇清楚
其實加唔加,資產都係睇佢夫妻架啦
老婆有公屋同個仔住,唔通只係計老婆同個仔既戶口咩
依家你搞緊離婚咩?
佢加定唔加,都已經爆左資產
贏粒廠輸間廠
何太自稱自上周五起何伯已沒有再住菁田邨的公屋位
你租得公屋就要受佢規管約束….
簡單嘅,如果可以唔加名
變相佢唔受規管、審查
另一半出面原來出面幾間屋收租
公屋戶根本就唔應該霸佔公屋資源

你可以話現實大把人唔通知房署住戶家庭狀況有變
呢個係另一個執行問題
河馬呢啲咁高調嘅無可能唔出手
你加唔加名都好
我用個富戶政策懷疑你係富戶
一查你,你係有老公既,咁要夫妻就一定係夾埋黎計個共同資產架啦
你出去買樓,你可以分開
但你拎政府資源,佢就會同你計足
依家公屋個資產根本同D老野去拎生果金一撚樣
你想拎最盡果隻,你就要夫妻資產少過佢定果條數先可以拎到
你公屋個資產根本一樣

唔通你唔加名就可以唔計咩
咁唔計既,個個都踢走另一半,就另一半拎住哂D資產都得啦 個個都住得公屋啦
佢唔通知房署家庭狀況有變已經違反租約
房署已經可以出手
你點樣諗得到係賣呀
佢點賣公屋套現呀
玩西咩
河馬玩死自己就有
佢唯一一條路就係何伯消失
簽得紙啲資產就一齊計
450萬又想jap,名又唔想加
邊有得咁樣
點解加名就唔可以繼續追錢
你可以射比人
你唔驚拎唔返咪得囉
無通知房署家庭狀況有變已經係違反租約
你要有勇氣
或者冇所謂筆錢冇晒
最直系仔女都可以反面架嘛
香港法律入面,夫婦係共同體
依家係已經通知左佢要加名
唔加名就應該係某個限期前就要遷走
其實都唔到你話無收到 信就寄出左
你自己唔拎唔睇,係你自己既事
夠鐘就已經可以CALL埋警察去捉你走 你唔開門就叫人黎爆埋門
公屋係房署既野,叫左你走,你仲要霸佔就仲大獲
個制度就係咁
睇你行唔行
好似以前咁 公屋個個揸靚車
但係唔洗申報 咪個個都唔報
依家發覺政府開始捉人 咪自己申報返 還返間公屋出去
但係依幾十年 資產超曬都住緊公屋嘅 代價係0
係唔係度住有無過夜,check下水電煤出入口電梯cctv就知啦,房署要造你其實好多方法,唔到你抵賴。
期待河馬敗走回歸動物園
住咩公屋 哂政府資源
我比你日日住都無用啦
你依家話佢要追果450萬,咁即係認有450萬資產
阿伯唔認既,即係果450萬就係D仔女既,到時你點都無得拎,阿伯死左河馬又係分唔到

阿伯認果450萬係佢既,咁你連間公屋都無埋,因為資產過左,已經係富戶,點樣拎得返果D錢,你自己諗下啦,打個官司都有排打
點無權查
夫妻係計共同資產 你估單獨計呀
肯去叫雞,幾多歲都有得玩
自己戇鳩鳩,搵個大陸閪搞鳩自己
人地想飲湯呀
何伯攞番D鏘河馬一定食埋, 到時公屋一定要收番....仲唔係=套現
佢依家唔加名房署都未可以真係收佢屋
消失左,佢都拎唔到果450萬
唔見左唔代表死左
要係法律上令個見唔左既人死左好似要等成8年
8年後佢先有機會去爭果450萬 爭咋喎 重要唔係即時拎到
仲要打官司 人地D仔女唔等錢洗慢慢同你玩
玩多幾年都仲得
前後十幾年時間為左450萬,仲要唔一定係拎得到既
到時河馬就真係ON99咁等
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞