pixel 出到咁樣真係買得落手?!

255 回覆
24 Like 281 Dislike
我唯一見到吸引係16GB RAM, S25唔知有冇咁多
個邊抄iphone抄撚到一樣
咁的話入門機咪夠玩計落其實 Pixel 6a/7a 都足夠滿足依啲訴求,7a 全新家陣兩千蚊都唔使
佢仲要話中階級數
四鏡仲中階
單係粒u都屌到粒tensor 反艇啦
周庭?
13 Mini先叫細
Pixel 9 pro都係正常size only
冇cut
咁點解Exynos自己又擺到1+2+3+4
最近啲update 改善咗發熱 耗電 指紋嘅問題
推出頭一年 簡直係垃圾
面積俾SLC 同 TPU食晒 即使BP冇integrated
睇返個die shot TensorG3 interconnect 好多留白
係for 散熱定兩手準備真係唔清楚
好心佢唔夠位就擺兩粒A520就算
甚至好似MTK咁唔擺
邊有可能犧牲A720
好撚樣衰
當Samsung機U勁過iPhone
idog: 邊有人睇跑分效能差個少少spec死毒撚

當iPhone U勁過其他機
idog: 你粒u柒到喊

idog double standards
不計今代
Android CPU超越埋蘋果A系啦
用埋3nm都唔夠勁
柒頭 唔好人云亦云
只要你會影相/拍片 就唔會效能過剩
追求能耗比 就要不停發展粒U
而Samsung 製造 出名能耗仆直
而gadget 入面 只有平板先係真正既效能過剩
An機都係買返三星喇
MTK唔擺
膠通擺2粒
Samsung堅持擺4粒, 但係Exynos塞得返5粒A720

得Google一個on99 cut A720
關咩事 影相拍片 靠DSP多啲
我有 Pixel Fold 一代 , 對番即係 Pixel 7 年代 ,同期我有三星Fold 5 / 6, 純計流暢度 Pixel Fold 唔差,但計埋介面/ 多工體驗真係同三星四年前 fold 2 都不如,完全體驗倒一間公司係點 hea 出一部手機
puxel弱智仔幻想太多 除咗apple仲有大把選擇, hardware好過pixel成條街 用埋三星啲垃圾u 連S8 gen 1+ 嘅效能都唔知有無 更加唔使提更快嘅apple A17 pro, 更加唔使提更更更快嘅S8 gen 3 , 除咗iphone亦都有大量an 更平更好用,唔講iPhone 連上一代既s23 都係全面好過今年嘅pixel 更加唔使提今年嘅旗艦機
google不嬲都係玩software多由nexus開始已經係
係pixel先開玩相機屌打當年部4a 二千蚊但影夜景屌打唔少貴機你唔講
apple硬件勁 但就年年都一鳩樣無進步無新意 仲要上年先開始有得影月亮
所以ifan都係去玩番vision pro啦
基本上呢啲影相拍片能力對唔喜歡影相又唔係做呢啲嘢嘅人來講根本係多膠魚嘅功能
人地買部手機要買一部自己唔需要嘅功能手機,講真呢啲嘢算係強迫性消費嚟佢唔係免費送係佢賣點嚟。
而家手機最重要嘅功能係聯繫同接觸,佢可以聯繫到啲咩東西同連接到啲咩東西應該先係最值得買嘅手機。
咁的話入門機咪夠玩計落其實 Pixel 6a/7a 都足夠滿足依啲訴求,7a 全新家陣兩千蚊都唔使

其實以現在來講手機功能真係已經算無大分別,分別只係更順更快同可以做到更專業嘅嘢,因為生產商佢地將手機變成小型電腦咁玩,所以全部機都唔會有好大分別嘅啫。
即係買台版最好?
會唔會用唔到香港5G?
幾錢先?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞