pixel 出到咁樣真係買得落手?!

255 回覆
24 Like 281 Dislike
不如講抄三星 S10
Pixel影相好失禮咩而家
人地連pixel實機都未見過 唔好迫害人啦
知唔知咩叫能耗 知唔知咩叫廢熱
算啦 每次同兒登仔講深入啲
就會發現你哋咩都唔識 又要串人扮識
又係喎 知唔知咩叫portrait video 做唔做到
定係因為粒chip太廢 process唔到
影片要鎖幾多解像幀數就粒soc
淨係識講「快啲」「靚啲」
就真係知你唔識
今次9 pro真係想買黎玩
唔知會唔會跟8咁中間加埋Wintergreen比pro系列
係就即買
HDR?Protrait?Magic eraser?呢啲咩嚟
你對computational photography 既理解
落後咗10年左右啦
你話影相,冇話Magic Eraser
HDR同Protrait同樣唔需要最高效能就搞掂
但係明顯慢幾秒,影完相要loading
最緊要佢依家加到勁貴,中階U當高階機咁賣

由nexus年代開始用,pixel 6開始想轉會
電廢又熱
google phone nexus 年代都順過其他機,但係一load大食app就見真章
而家講緊一部機有冇效能過剩
部機熱唔熱?Portrait 4K 60 ?
Magic eraser 唔係拍片影相既一部分?
幾年前既機做唔做到?認到邊緣/頭髮?
你知唔知 就係粒SOC 限制咗好多功能既上限

用Nvidia 40既broadcast
幾乎完美重現鏡頭焦距
電話個blur 真係得啖笑
幾年前已經效能過剩?
笑死
咁冇得同PC比嘅
手機始終10W係上限, 夾硬谷到15W其實就會好似你講咁熱到仆街
但係Silicon其實都差唔多到盡頭
長遠我覺得都係要靠返PC 始終可以幾百W幾百W咁派
我第一部機係Nexus S
當時真係有軟件優勢

今年Pixel以為跟機出Android 15? 原來都係得14
幾靚
等pixel 10 睇台積電救唔救得返
同埋做到再細部啲就好啦
其實幾靚
都係好事,轉埋台積電粒Tensor 都係垃圾就冇嘢可以瀨。
等下先反正傳緊xperia pro ii同zenfone 會出細機
我岩岩先昇部N5去LINEAGOS 20 AN 14
有好多人喺度拗pixel本身係唔係一部好電話
但用得pixel嘅人
都係好明顯唔鍾意iPhone
所以個問題從來都唔係pixel 好唔好
而係對於某啲人嚟講已經係佢哋揀得落手嗰啲入邊最好嗰部
利申 身邊有幾個女仔係講到明唔鍾意用iPhone所以先用pixel
香港用根本就on9 冇保養都死症
電話個保養有幾何有用,爆芒又唔包,爆背又唔包
未睇個post 已經知Pixel首席打手HK 一定喺度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞