pixel 出到咁樣真係買得落手?!

255 回覆
24 Like 281 Dislike
係啦
Cocos (Keeling) Islands
Population: 596 (2009)

一個人口一千人都冇的島仔都有得用 Gemini ,香港國際大都會冇

隔離見到
要出一早出咗
依家ai時代更加冇可能係香港出
idog嚟嚟去去都係呢句
體諒下
我尋日見到條kam撚係東鐵用,佢隔離老婆大住肚個樣成隻河馬咁
鳴海唯條柒頭唔見人?
我係pixel fan
不過唔諗pixel 9,因為hardware冇改進,太貴,對大牛龜摺機冇興趣,其他新feature冇咩大重要性同突破。
蘋果有錢賺佢哋都有掛
大公司本身就會有技術交流
係底層消費者最冇肉食 仲要屌嚟屌去
出先就邊個抄邊個 唔出又話邊個冇創意

上面連SOS救命功能都話係抄
唔好話打出打入 打去911/999都抄
個邊同個角
唔係圓就係平㗎啦
抄乜撚嘢?
抄iphone? 抄乜?
圓邊柱體喎
邊有咁易撞呀
佢用nokia
pixel iPhone 都有買 根本2 部都好撚好用

iPhone 有iOS/macOS/watchOS/ 生態連動就唔使多講啦 最正係佢所有嘢都好considerate 用落就手 方便 各方面俾 9/10 不過iOS bugs 比以前多咗 不過apple fix得 快手可接受

pixel呢 雖然就冇iOS 咁considerate 同整合性低啲
例如: 部8Pro 影相用50mp 要hold 幾秒先得 2024嚟講係唔合格! 我知佢係多幀合成 但iPhone 48mp 都係秒速影完 可能係CPU+ISP 唔夠快/ algorithm寫都唔夠好 而且都少好多localisation

但除外電量夠/ display 靚/ 反應smooth/ titan chip 保護core system夠安全/ Gemini /Google assistance 好用/ 影相靚/ 每月更新/ swipe to access Google apps 方便好用/ ai gimmick 執相 等等 勁好用 而且冇*** 啲垃圾多9餘apps/部機夠輕但又實在 好揸/

雙修完全好滿意 我嚟緊都會upgrade pixel 9 pro XL + 16 pro max
今代靚過samsung啦
想像到你個小學雞樣 打緊啲字嗰陣個嘴臉
Apple抄人整電話
死返去整電腦啦柒頭
講完 你收收嗲
Apple care香港care到一堆service都冇香港用idog又奶 上貴州又奶
s23+都屌打pixel 9 pro
用垃圾三星u仲夠膽開啲戇鳩價
得啲pixel戇鳩仔會買
咁多Youtuber都冇人話似抄
唯獨係得班傻閪連登idog零舍出眾 成班唐氏仔
傻閪連登idog連pixel都未親眼見過都咁多偉論同公園阿伯有得比 得個噏字
其實就算係美國Pixel都唔係主流,日本之所以咁好賣,全因為網絡商大額補貼
你咪數下啲明星用iPhone嘅多定Android機多
仲有BTS, GIDLE隊長都係用SAMSUNG添
不過都只係少數人 面對現實啦
你講tele喎清
Samsung自己都唔敢大規模用嘅Samsung fab
冇啦而家日本都開始係支機當道
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞