pixel 出到咁樣真係買得落手?!

255 回覆
24 Like 281 Dislike
備用機用pixel 7定7 pro好d?7 pro好似好大部咁
依個新功能幾得意, Overlay Photos

香港市場無配套都買既
知咩料啦
另一個pixel post 好詳細講
ai processing power冇open過出黎你點知廢過?
https://www.eprice.com.hk/mobile/talk/4523/223843/1
高通就強調8s Gen3嘅AI拍得住8Gen3
除非你同我講Tensor G4嘅AI突然比G3快幾倍
問過一個賣二手電話舖老板點解咁少見 Pixel 二手,佢話放親Pixel d 都係煩膠,當自己部機獨一無二天上有地下無咁
tensor入面tpu好似冇open出黎
我諗呢個post 有一半人無用過最近一兩年既pixel

利申有S23同Pixel 8 Pro,雖然spec 係三星win 但係使用體驗同流暢度三星連pixel 尾燈都見唔到
用過7睇漫畫人都無啦啦熱
香港呢啲垃圾地方都冇得用 有咩好討論
淨Apple Pay 可以有 ICOCA / 八達通 / 交通聯合 三地坐車,一機通就已經要用iPhone 出門。
韓狗個Samsung d design 就話7姐(個bottom navigate)
pixel個OS UI design 其實好多地方係抄Apple, 如果佢都7咁其實係你帶有色眼鏡睇Android

Android 最好既地方係好多野都比你自己改,你可以裝任何theme去customize 個UI,甚至整到同iOS個UI一樣都得
抄乜鬼apple呀
當年apple都係抄 htc咋嘛
佢粒tpu本身optimize咗嚟run Google自己個ai
所以其實其他廠點都廢過佢
硬件唔得,軟件不利香港用家
仲有咩賣點
由頭到尾都係想要部乾淨無咩preload app ge an機用
三叔做唔到 就得返pixel架啦
用緊7A上連登
冇熱過
你係咪曬住太陽拍片
點會熱
我仲用緊pixel 3 諗住出新機點知又冇AI 用, 可能9月買新iphone 算
其實啲反果撚都幾撚好笑
Pixel粒u柒到喊
三叔粒Exynos又係柒到要用返高通
反而蘋果粒u係最撚創新就提都唔提
然後再cap兩張android 4.0嘅圖出嚟話iOS啲icon係抄人
應該係 攞benchmark黎試反映唔到 同埋有幾大量係用nnapi去execute而真係用tpu又一回事

見8gen3話行到stable diffusion但而家都冇廠有整到
我自己唔係幾信電話cpu可以run到啲好似stable diffusion咁大嘅模型
用緊Pixel 5做副機
完全無問題
講白d就係pixel8嘅ai都仲有好多嘢都上網搞先比好多人質疑tensor嘅必要性
係長遠嚟講靠device自己去run ai係必須,google都要時間累積設計cpu嘅能力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞