週日有超過700名非法移民乘坐11艘船穿越英吉利海峽抵達英國,為工黨上台以來的最高數字!

175 回覆
106 Like 9 Dislike
個問題咪攞完政府救濟金轉頭老笠英國人
好彩我無移英o者
你講嘅美國非法移民同英國非法移民係咪同一類?

我唔係好清楚
但以我所知美國非法移民係打黑工,人工極低,並冇任何社會保障

英國有refugee status嘅非法移民有埋政府俾錢去酒店住、可以合法工作,拎至少最低工資喎

美國非法移民係唔拎社會資源下提供勞動力
英國非法移民拎晒社會啲資源
美國收嘅非法移民好多都係來自拉丁美洲,拉丁美洲衰極都係天主教國家,攞拉丁美洲嚟同中東非洲嗰班蛔相提並論會唔會太過份
過到海有ibis 住有holiday in express住
仲包3餐
而家又唔使去盧旺達
冇女
D警察去曬拉白人冇人理梗係啦
調佢哋去D邊境拉班艇仔友好過啦
捉晒班人,train 佢地做姐姐,本地人兩公婆返工,冇得跟最低工資,一舉兩得
Dllm 弱智
你係咪分唔到合法同非法呀戇鳩仔
真係dlm
用乜9 bno visa, 偷渡仲好
有冇人可以解釋下點解政府咁攬呢d撚樣
因為佢地有一大班同鄉同左膠選民支持?
畫面靚
都唔明,留法國,德國都ok啦

點解要去英國
英國都唔見得比歐盟好啊
班撚樣淨係識英文
時機成熟 有勁多穆斯林票源支持
btw 班蛔似乎傾向推自己友+撐巴嘅侯選人出黎

飛起工黨
英國本身簽咗啲條約
基本上唔得踢走啲難民
其實邊個黨上台 都做唔到啲咩
「你反對?咁你racist 啦 」— Labour Party
好多國家都對非法移民隻眼開隻跟閉
好多厭惡性工作都搵唔到本地人做 要靠佢地
本來係有好多罅走
但英人太多膠化同面子行先

最基本係安置asylum seeker
大部分國家都係有咁底線畀咁底線
一方面節省開支
另一方面減低啲人嚟嘅意慾
唔講香港以前嘅難民營 你睇依家美國嘅都知

再配合行政手段控制審批速度
好似依家加拿大一年話得幾千個人道quota
啲港人即刻淆晒底無人敢再行HK pathway 過去
英人就反而屌批得慢

根本英國太多離地撚同假仁義嘅傻膠
已經窮 仲係咁捉蟲咬自己
淨係識話政府做唔到嘢
有票有say 但自己又唔用腦
美國收難民係搵佢哋做黑工 最低工資都冇 搾壓佢哋經濟價值
英國係貼錢畀班大帝住holiday inn
建議佢哋去中國 一物治一物
遲啲行sharia law
好似有錢人家道中落咁,已經冇錢但係又要面,繼續洗腳唔抹腳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞