王晶:拍攝《功夫》時周星馳趁洪金寶睇醫生即換人,聽聞當時周回覆「你唔使返嚟喇」

286 回覆
14 Like 123 Dislike
其實呢段片埋係王晶個版本 片時間:9:48
以佢係演藝界既地位只要講真話直述返件事
都一定好多有趣既野聽啦 淨係個睇野角度都唔同啦
就算講周星馳 佢都有意思過乜9 黃一飛 細龜 果 D
同埋其他人講 我都覺係消費周
王三日 佢洗撚咩 佢副身家夠買起一百個連登都得啦
冇野做陪個女玩下咋麻
近排有人貼導評嗰啲片
其中有part就係講哥倫比亞畀咗個期佢去美國搞音效,個時間都係好趕,冇得再延長
其實有啲嘢串連埋一齊就有成個story
動作片同笑片點比較?你睇返 A計劃奇積醉拳2, 真係無法子唔拍手喎
唔受歡迎係我地普通香港觀眾嘅角度

但佢由八九十年代到返大陸拍合拍片呢十幾年,係靠票房搵好撚多錢嘅超成功商業導演

係呀,係低俗、粗制、戇鳩,甚至搵副導幫佢自己拍咗佢就算,但佢控制成本控制得好又收得吖嘛
達哥 做肥聰個位可能會好笑好多
同我講嘅野有咩衝突?
王晶過氣老人 好心唔好拎以前同周生啲出嚟打飛機啦
問題係個角色要打喎點會係吳孟達?
大佬,人哋係要埋啲富豪班,唔係要呢啲普通朋友
西遊1好睇
美人魚其實都好有藝術成份
好彩你唔係做導演 照你咁拍勁撚柒
鬼佬無錯喎,呢段的確精彩,如來神掌的確唔知想點
兩個都拍得出好戲嘅
不過做人嚟講兩個都…..
以 前 係以前啊
廢事嘈
冇人理洪金寶講嘢
全部照晶哥所講就繼續討論
邊有話唔得
吳孟達都係專業演員
唔會完全冇接觸過動作戲
係睇下點拍、點就位+替身
不過打戲效果未必夠武打底嗰班咁逼真咁解

如果吳孟達演
周又拍得佢好睇
隨時係吳孟達從影生涯另一個高峰嚟
洪金寶自己講過來龍去脈出嚟,對比過王晶講既內容未
有聲
大陸人受wo
拍俾大陸人睇嫁
仲要尾期數唔撚想畀洪金寶
王三日的確係退休年紀, 都係幫佢個女搞下youtube channel, 近十年佢都冇乜點親自導演, 都係掛名, 或者監製多

睇咗三集王三日大致上都好持平, 唔算點樣老吹, 周星馳嚟講都有讚有彈
其實個故仔差唔多啦, 王晶都冇誇大
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞