王晶:拍攝《功夫》時周星馳趁洪金寶睇醫生即換人,聽聞當時周回覆「你唔使返嚟喇」

286 回覆
14 Like 123 Dislike
持平咁睇
2018新聞

周星馳獲邀做廣東省政協時,他本人事先全不知情,獲欽點為委員後才得到通知。

周星馳5年前獲邀做廣東省政協時,突如其來的「榮譽令星爺」失措,以致未能安排時間參加會議,不但遲到還早退,從政5年從未見有提案。

所有大粒嘅都會被政協,成龍都做過政協,最後都係言行,成龍奶得勁過周星馳,俾人屌得多啲都正常
pin this la diu
聽聞
洪金寶本人講一定厚道d架
大家都有頭有面 無論唱都咁衰
都真係,以前果D戲都可以,長江7號果期之後果D都唔知做咩鳩野,拍到鳩鳩下咁。
是撚但啦
王晶你都唔受歡迎,你有咩資格數臭佢
仲日日係度消費周星星
周星星唔出聲你地咪敢數啦
王晶你呢啲唔講得嘅邊個敢數你
長江七號睇完真係嗌回水
功夫之後冇一套得嘅
王晶真係正冚家產
元華拍笑片真係幾搞笑 佢個角色黎講 又真係適合佢多啲
講咗咁多年都仲講,佢唔厭我都悶
元華打戲係得
但開頭同居民互動, 扮乸, 抽哨牙珍水, 𥄫沖涼, 都係留俾達叔做好啲, 叫元華扮達叔做戲硬係有啲怪
王晶版本咪係加鹽加醋馬掛新聞
聽講劇本改死在 鐵扇拳 同 八卦棍

即糸原本両𠆤唔駛死 + 有份挑 火雲邪神
其實你咪又係聽人講
我就知道,講周星馳既po就實有你出現
又黎唔信本人但係信D trust me bro鳩UP
依條撚樣講野有啲真有啲假摻埋一齊黎講
記得肥仔聰上節目講過功夫佢個角色先係一開始搵達哥,唔係元華個角色,
但最後達哥個期俾咗套大陸戲所以無接到,所以肥仔聰頂上做星爺個跟班角色
唔同意

功夫咁成功係因為後面變到marvel式咁誇張
你要硬橋硬馬好似頭果幾段打戲咁最多得中國人識欣賞, 出唔到國際
功夫好多卡通片式笑位,外國人都笑得出
https://www.youtube.com/watch?v=-vSbQZdSc5I
咁都閪?
會讚D唔知乜水既臨記,又會俾番credit肥仔聰/小龍條橋係邊個諗
你可以話佢睇錢睇得重
但係到宜家都冇證據證明佢閪
達叔邊carry到打戲,除非原本劇本個包租公係唔識功夫,
睇返就知套戲所有嘅功夫高手全部演員都真係識功夫
你加密完好似pin唔到
點樣對其他人流但係又打得贏刀槍不入
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞