王晶:拍攝《功夫》時周星馳趁洪金寶睇醫生即換人,聽聞當時周回覆「你唔使返嚟喇」

286 回覆
14 Like 123 Dislike
用作品說話,最後收得,做埋經典
食神既史提芬周根本係本色演出
上面講緊我地都係鍾意周星馳,唔係講緊你話既大眾
你真攪笑,唔係講我覺得要諗埋大家?
唔好亂代表其他人
周星馳,周星馳,日日都提著周星馳.
你老豆係王天林,唔係周星馳呀屌你老味.
所以咪話岩囉,更加多人鍾意睇佢啲戲覺得佢啲戲好睇
所以更唔應該因為佢私人野屌佢
但又有後面蛤蟆功如來神掌呢啲浮誇野先成就左功夫
咁都岩,我好少屌成龍私人野,多數都係話佢d戲唔好睇
好多人覺得好睇
成龍啲動作戲應該冇乜可能複製到,而佢都幾肯定係搵命搏,兩者成就好難比較
十幾年前星星同學會講過啦洪金寶自己,洪金寶自己無講到咁差啦。Youtube 都有得睇啦
真 都唔知藝術家d乜撚
其實貪撚到癩 唔係點會同咁多人反面
當然佢有能力有面子可以做到咁 就好似少林足球壇野咁
晒氣。講我覺得你又話好多人講d戲好睇你又話咩私生活
9唔搭八
佢係藝術家嘅就唔會拍千王之王個陣hea 演啦
一係就唔好接,接就唔應該認真拍
仲要依十幾年黎搵班大陸閪班底拍垃圾,掛自己個名食老本,藝術家喎,當佢王家衛呀
我咪認同你話唔應該睇私生活睇戲囉
成龍係仲出名仲勁啲戲仲經典,有咩問題?
我鍾意睇江B格劍姐,又唔係做佢同事

佢紅底又有乜所謂,扮無知又點
你望下覆緊上面乜先
人地鐘意周星馳 唔應該睇私生活
唔係比較成龍同周星馳邊個好睇
呢度無人想講成龍
岩呀,雖然周星星係政協但佢啲戲好睇咪得囉
我一次過讚埋佢地兩個
周星馳應該係西的,
冇理由咁多人夾埋屈佢,
不過王晶呢d就真係算罷啦,
佢自己仲衰
https://youtu.be/hxHefMFmvc8?si=t0mIExsEQTseebku

幾個武師傅對打殺手呢段,好多鬼老都like

高潮boss fight就變左龍珠咁
如來神掌可以keep
唔洗咁誇呀,一野打到後面爛晒
前面個三個真功夫變咗甚麼都不是
個蝦蟆功仲柒
又假
又唔型
你就咁講佢刀槍不入
跟住如來神掌對其他人黎講係流嘅
但係正正就剋住佢個刀槍不入已經得啦

一來周唔會過份強大
照樣打唔贏前面三位師傅
二來唔洗有隻假蝦蟆係度玩捨身撞擊
個句我教你呀一樣可以照講
大佬呀
套野好撚急趕咁拍
洪金寶拍得慢咪換人 都係以大局為重
佢搵袁和平返黎都係分開拍
因為太急
如果佢因為技術同洪金寶嘈
佢又撚會放袁和平自己拍咩
擺明要快手拍完啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞