[27] 電單車討論區 (134)

461 回覆
1 Like 0 Dislike
RS660有冇清揸緊或者擁有過?
有無真實用家評價
想問有冇元朗綿羊車房推介
非用家

但聽講佢個seat位好短同埋個分離把會撞油箱,街坊灣轉得有啲辛苦

利申:曾經想換所以有做research
有無人係御x換過胎
或者有無人對x峰有評價除左d野偏貴之外
睇左好多片呢架車浸聲真係麻麻地
外國既人又話佢唔reliable
同級黎講又唔夠快
係外觀殺食同電控方面俾得足
想大家幫手睇睇我部CB190R咩事
上個禮拜有日揸佢,中途停低熄左火半個鐘,跟住就撻唔着。
拖左去車房,話壞電油泵。跟手訂左電油泵,然後就幾日冇揸佢。
今日自己試下架車,又撻到喎
手痕揸揸下死左火,然後又撻唔着。
我試過佢由凍車到行左10分鐘熄車,再撻起已經好難撻得着,我要同時擰油先至撻到。再行多10分鐘副引擎熱哂,個陣熄左火就撻唔着。

TLDR 凍車着熱車唔着,好擔心換左個電油泵都係解決唔到個問題

架車既聲d人話似v2,我就對聲唔係咁靈敏,覺得雙缸都係差唔多聲

前期既660好似副引擎好似有d問題,曾經recall過

以雙缸600-800cc同級黎講,佢應該係最大力
但最好灣黎講,最近睇片d人開始講係8R唔再單一講R7好灣
究竟泊位有無技巧

搞左幾個月都係泊得好差,次次都唔知架車行到過左個位幾多先開始退後好,成日入個時怕個尾撞到其他車,次次泊完一放側架就差唔多掂到左邊架車,

想盡量貼住右邊個架,但又手把有時頂住右邊,架車斜,變左平均唔到落架

有時又好難向後,有次發現係呔氣唔夠,有次發現有一粒樹果頂住就退後唔到,有時又可能關暗斜事

求教學
今朝港島見到架ct125
你肯google下就搵到
我直入算能數
地下有沙石
撞落高速圍欄
慎入
無帶手套?
無..
可能氣門間隙
想買好撚柒貴(125黎講)
好似上唔到高速
spec 寫124c.c. 係上唔到高速
其實香港有無124cc down車賣
下次記得戴
唉屌,有排揸唔到車
我唔夠高 直接落車推算 又唔驚腳唔夠長 斜位會跌車 仲要泊得仲快
都係行車證問題啫
例如M仔三代水貨都出到125
行就124
啱啱google都見話可以上到
但係咪全部CT125都上到就唔肯定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞