其實日本自駕高速大家正常行幾多?_?

539 回覆
81 Like 11 Dislike
我都認同你
我之前由熊本揸落鹿兒島全程大部份時間行100-130
成程得一部車過咗我
真係穿縣市既話160,普通 highway 120-130
其實你渣幾快,都有日本仔快過你
我覺得最緊要識睇後鏡
講乜都假
揸到上120仲要特登攞埋部手機出嚟影dashboard
怪唔之得香港人喺日本自駕遊成日出事
same
睇倒後鏡成村人訓到豬咁
Noah上到140打後直路都覺得有啲飄
七人車標盤數最大160,支針行到200幾
你租k-car/入門款嗰啲雞車就唔好質疑人啦
跟限速指示
你點影的
Real 沖繩 無150 唔好出右線

東京快線就110-130到
老婆無訓乾地120, 其他100
老婆訓咗乾地150, 濕地120, 雪地Highway 120, 無鏟雪100
140-160
140,150公路唔係好快,你P牌?
之前喺秋田啲山路落山都行緊100唔太快唔太慢
過彎會減速舒服地過

比架K CAR後追上嚟過咗, 手痕就踩快多少少打算跟住佢
點知幾個彎之後就尾燈都見唔到......
110踩落去都夠力
120辛苦

係長野來回富山
限50揸70-80.
仲要落狗屎
好明顯你冇去過
你信佢地?
跟牌打八折行
日本啲路太靚,除咗車頭嘈啲,140 up真係同揸80 100冇分別
其實係咪得我有呢個問題
點解上面會有人會一路揸緊車,一路拎手機影自己揸幾多
駕駛態度咁撚差咁撚自大,仲要先揸得嗰百幾咁撚慢, 有咩好影?
未見過世面,係要搵位打下飛機?

利申: 日本揸車跟牌行最多加10-15,
一來唔熟路同埋揸開左駄,小心D 安全為上
二來費時超速超多過30公里俾人捉,搞到下次入境有問題
三來平時德國有揸開,一般路況好的話,除左限速段好少會低過200
揸得一百幾十有咩好打飛機

但有樣野一定堅持係,揸車要為己為人,無論點快或者架車點靚,除非停左車或者有時要望一望個導航之外,絕對唔會揸緊嗰陣自己用手機
P牌撚有得申請國際牌咩 又露底
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞