其實日本自駕高速大家正常行幾多?_?

539 回覆
81 Like 11 Dislike
超速千祈唔好做帶頭嗰個就ok,日本隱形戰車多數都只捉最頭嗰架。
120km/h 已經飄到唔敢踩
跟頭車
前面幾多就幾多
日本遇過suzuki d kcar貨車仔
落山車尾燈都見唔L到
揸brz 行緊170 比G63推
上次去九洲分兩次租車 一架aqua 一架kcar
Aqua 上150都算輕鬆
Kcar 我都係140 但係嘈撚到on9
日本啲k car痴線 落大雨我行緊110
都比佢哋放星
用水槍射
Jazz 160 就散
又長又直, 開心錶, 180~
有冇咁多kcar極速走高速啊
個個都話俾架kcar放星
我自己都有見過既,不過真係唔多囉
大部份都乖乖地慢線行80-100
自己都揸過,過100已經感覺玩命中
Freed Hybrid 福岡
140km 唔經當風區好穩
有drive assist 就再放心啲
試過130爬完頭
見前面無車就去返慢線,keep住130

唔使一分鐘已經有人快線爬頭
東京首都高速晨早100 夜晚上到120

九州100
140,揸Defender 由郡馬去富士山河口湖兩個半鐘,
車重真係有車重好,
趟軚定過抬油,
以前揸部Golf 上到140 趟軚已經震過貓王,
日本揸高速唔洗理車速,
最緊要唔好快過身邊最快果部就得。
之前去羊咩國,
遲左起身要趕路追船期,
3個鐘車程但預得3個鐘,
點知中途條女攪腸沙屙左幾次,
每屙一次我就要追返啲時間,
結果揸部Corolla全程枕住120-130,
果次去到目的地後啲蟲屍多到遮左半個車牌。
通常純粹太快D警察見你遊客都係叫你揸慢啲,除非好危險 (e.g. 左線有車快過140,轉彎唔減速,不斷推車),但係如果你長霸快線就未必有情講

我感覺九州比較容易上到160+, 但係最好飆可能係四國/北陸一路直上,直得嚟唔多車

沖繩/北海道就最好小心啲,睇清楚啲先好踩
會做咗成條路嘅焦點
最搞笑係 Google map 都預咗你會超速
唔超佢個時間根本冇可能追到
自助洗車洗咗三次都洗唔甩
一過140就會撞死好多蟲
身同感受
好想幫佢清潔乾淨先還車,但真係好難搞
小哥为什么要用超车这个字🥵🥵
google map 個時間就係大家一齊做嘅平均數
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞