[26]考緊26?你問我答 (57) 學神傳說

748 回覆
1 Like 1 Dislike
今舖正皮撐你
新世一重想點
聽完都未必記得, 點解唔改咁好笑
想問DF150同GN125邊部好同各自有咩優勢?
剩係揸過新觀嘅豪爵DF150同埋駕院嘅Honda CB125
150俾油同縮油嘅反應敏感過125
df150斜路起步會冇咁易死火, acceleration 比較急
gn125重心低, 打8字易過豪爵, acceleration 比較線性/柔啲
老實我考個時真係無再睇
第一次講完大概有左個概念,自練行到熟晒都無特別再記
搵唔返

Matt 蛇想搵生意?
睇魚波
講 gn125打8字用2波打會順d
其他車用1波打就ok
未聽過人講8字會用2波
唔知呀
佢有條片自己咁講
打8字用2波想學野
啱啱睇多次條片
佢話佢自己gn125用2波打係因為貪佢engine brake冇咁強
師兄抽到未
屌 我上星期3都考衰左
禮拜一先夠4日先抽到 抽到一個月內都要還神
本身老強都6x% passing rate
你唔係炒車撞水馬落右腳基本上都pass, 係路試先嚟殺你

況且考牌官又冇kpi要追, 肥你定pass你一樣咁多人工冇B仔, 完全冇incentive要手鬆啲喎
點手鬆法?只要你冇出錯就pass架啦
如果你話落腳/轉出界/衝唔到燈都俾你pass就話手鬆姐
終於過老強

如果學牌出車,大家點睇

對我來講,我想練多啲 ,加輕量自用

缺點,買車要就返考車款,唔係會壞手勢?

再想問問有咩推車行,大約有咩手續?
For考試計 學牌出番考試款就最著數
自己随時瘋狂打8字都得 唔洗迫埋啲熱門時間
唔係考試款會難打好多+到時考會唔習慣
其他操作方面其實上幾堂導師堂點都玩得熟
如果係想飛下車 chill 下
就當出嚟玩下先 睇自己心水
我朋友學牌出忍4 周圍飛 冇乜租車練熟8字 最後黃金右腳
睇過有人講 落腳都pass
我都好想學牌出車 我真係為左練習 唔係為出去玩

但屋企附近無車位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞