陷入性別爭議的希莉芙(Imane Khelif)台上高呼「我是女人」

141 回覆
22 Like 120 Dislike
都仲未計XY係IBA單方面講法 都仲未見到有證據
然後你柒咗就開始人身攻擊救命

你前面講咁多佢哋完全唔關事嘅嘢 (例如 性別認同)
依家又屈人睇錯
IBA呢個咁黑嘅組織先係最大問題 完全係佢單方面廢話 記者會都開埋都唔知講咗D乜
咁你都攬佢等於擁抱支俄黑會
你真係弱智唔撚係扮
我無講過,你屈我有講然後開始打稻草人,之後而家就話係我屈你睇錯
仲要而家人哋講科學講dna,你就講俄羅斯

講真,你而家d弱智論點全部係典型台仔而家loop緊嘅論點
同我講嘅嘢一d關係都冇
好心你抬頭望下世界,認真理解下人哋講緊咩啦
白痴仔浪費我時間
咆哮式回答
咁磅數都唔使分啦,我都想睇吓泰臣同星如未黎埸世紀之戰
原來佢唔止喺第個po到打稻草人
唔好浪費心力同啲白痴爭拗
笑死
"但問題係首先比賽唔可以根據性別認同嚟決定參賽資格"

WHAT?
what乜撚呀
咪就係唔可以你話自己係男、身份認同係男,所以就比你參加男人比賽
唔可以你話自己係女、身份認同係女,所以就比你參加女人比賽
係要有其他科學客觀條件

明未呀弱智仔
你冇撚嘢呀 佢句性別認同前面自己打 又唔係我屈佢
咁樣屈鳩返我都得嘅 關你咩事呀

呢單嘢一開始就係個俄女比khelif打爆之後IBA即刻話要DQ
IBA本身已經比奧委會DQ咗 依家又變咗親支俄組織 個主席甚至係普京親信
然後質疑IBA係有問題 點解2022嘅嘢要2023 (而且兩條女之前玩咗好幾屆 都冇話驗咩嘢XY) 自己友比人打爆咗先拎出嚟講 IBA記者會係完全啞撚咗
叫佢攞XY證據 又拎唔到 淨係得佢單方面講
呢兩條女明明一直都好哋哋 出世至今都係女兒身
我由頭到尾都係針對IBA點處理呢兩條女 而唔係講晒成個生態 所以就算只係攞呢兩條女呢單case做引子係極度唔公平
件事都未查出嚟就已經想社死咗佢哋?
完全唔應該咁做

之前有個南非跑手就係男變女屈柒晒女子奧運 呢D我係認同要DQ 奧委會新指引亦都封咗佢門唔比佢再參賽
所以證明奧委會唔係咩左膠組織 係一直有做嘢
唔同呢個乜撚嘢IBA黑幕多到幾晚都數唔完

人嘅體質本來就唔同 你唔可以話非洲人肌肉密度高就要DQ佢哋 兩條女嘅性徵完全係女性 睪丸酮冇超標 就因為個未證實嘅XY就話要DQ 咁樣係搬龍門
真係要做 最多之後再傾要唔要set規矩去規範 但依家就突然話佢哋有問題根本ON9 個IBA攞D根本唔存在嘅標準出嚟亂DQ人先係最離譜 呢個垃圾會真係抵佢比人DQ 完全亂鳩咁嚟
見到性別認同就拉去跨性別
你知唔知cisgender係乜嘢
層主從來冇講過佢係跨性別,而係每個人,不論cisgender transgender, 單憑性別認同係女性,都唔代表就係自動附合資格呀

為拗而拗,連啲terms都未搞清楚
條女都幾慘
比個廢物意大利女扮喊搞大件事就比人網絡欺凌
張家朗單野, 打劍個意大利佬開頭都係投訴, 但過左一日之後佢冷靜左就知自己on9 即時收返. 打拳又係咁.....之前投降個意大利女, 第2日又出黎道歉, 意粉國係咁架啦
佢哋覺得自己係女人,比人屈,好慘
其他選手覺得佢係男人,自己訓練咁耐咁努力輸咗比個男人,都好慘
所以先至一直講要透明公開客觀科學嘅標準
而家其中一個講嘅標準就係dna
理論上,只要所有選手都驗dna,公開結果就結束一切爭議
但哩個喺西方就政治不正確,唔尊重選手身份認同
所以問題同爭議延續

而因為如果真係xx,其實兩位選手係可以輕易自證清白結束爭議
不論由輿論角度出發定係廣告價值商業價值去諗
佢哋唔自證xx嘅唯一原因就係佢哋係xy female
而弱智台仔就話:你唔可以叫佢驗dna自證xx,因為咁樣係侵犯私隱,同時因為俄羅斯因為乜乜乜,所以國際拳擊總會xy嘅結果我哋都唔會承認

其實哪怕你話唔應該用dna
而應該用有冇睪丸、子宮之類生殖系統去做判定,所以佢哋兩個係男/女
咁哩個都係一個有意思嘅科學討論
但而家台仔同樓上嗰on9弱智仔都係冇腦
人哋講dna,佢就講俄羅斯而家關俄羅斯撚事咩,你覺得個結果唔啱你咪搵奧委會公開驗一個啱嘅結果結束爭議囉
根本就浪費時間
佢係 Algeria 出世同大
變到性政府第一個搞佢啦
巴打心水清 所以我一早就話大家討論緊嘅野完全唔同
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞