點解咁唔想陳夢贏

387 回覆
156 Like 22 Dislike
中國女單乒乓國手有得打資格賽個d基本上都夠料入決賽
又唔好講到-6咁
中國乒乓波壟斷左好耐
咁講姐係佢靠關係出賽?孫穎莎咁都輸算唔算仲柒
講到尾就係要人讓塊金牌畀佢偶像
作為一個運動員
我諗孫穎莎聽到都會唔開心
連啲腦殘粉都認同佢技不如人 要讓先有金
咁技術上莎勁啲,風格又少有
決賽發揮得唔夠陳夢好所以輸
只能話技術差距未足以彌補狀態
真,我偏唔讓白痴自己技不如人憑咩要我幫你哋班韭菜做神
陳夢個位本身係王曼昱
教練組特登改計分實制
王曼昱贏左一年剩係輸左一場就無左個位
奧運前大陸d人已經係咁屌陳夢
咁陳夢應該仲大壓力
陳夢開失波嘅時候啲孫粉叫到拆天咁
關咩事 中國不嬲大把又後生又有牌
係得佢大把fans
-6入到黎但係贏埋冠軍真係要檢討下
劉國梁同馬琳又唔同派系?
Btw 大魔王唔係張怡寧咩
做乜個朵轉左嘅
但呢次係咪陳夢個人意志贏?
有一代,二代,張係三代, 所以大陸好想做多個4 代出黎
咩叫打卡孫穎莎?
見人講好多贊助商一早拍定哂
莎啲冠軍廣告準備一贏就出街
而家要取消
係, 全場都莎莎莎
陳夢喺呢種無人支持, 孤軍作戰之下

贏得漂亮
屌,好L勵志
好適合拍成電影
大陸啲fans好撚癲 仲要係國家級運動員

你講兩句唔好聽就用愛國主義綁架你
其實中國有冇啲靚女嘅乒乓波球手?
果然孫穎莎同王楚欽係共享粉絲
世界杯馬龍贏王楚欽都係比佢粉絲鬧將打敗王楚欽嘅方法公諸於世

都唔明啲乒乓球粉絲咩logic
為咗唔暴露自己弱點就要隊友打假波?
而唔係改善自己嘅弱點?
你做得中國乒乓球主力就要自己打高其他國家一個tier
馬龍做到goat係因為佢係六邊型戰士,佢幾時驚過外國人研究佢
想做神秘師入籍北韓啦
其實係追星文化
2024巴黎奧運乒乓波討論區 (10) 陳夢成功衛冕!
https://lih.kg/CEGfiFX
#185 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

一開始奧運分數周期公佈計23年5月8-24年5月7

24年3月突然宣布拉長到5月14 要計埋沙地個WTT

同時24年3月宣布增加外戰輸波扣3000分 輸內戰扣1000
(23年5月-24年3月既唔會扣)

仲未計成個奧運周期 王8冠 陳1冠
計到5月7 王輸2外戰 21,22年 陳輸4外戰(22,23,23,24)
計埋內戰 王輸18場 陳輸31場
雙方對賽 王8-2陳

王領先左9成時間 男個邊都已經定左人選

女個邊一改再改

王曼昱咁岩就係輸左臨時加既比賽外戰 又咁岩呢個突然加既規則 就無左個名額

三分鐘奧運熱
打卡我睇到孫穎莎呀咁囉
幾個月後孫打打緊乜錦標佢地wfc
佢上次奧運攞過,我老母都話姓孫既好勁,但我話陳有經驗,打大賽都會高一班
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞