點解咁唔想陳夢贏

387 回覆
156 Like 22 Dislike

贏左d人死老豆咁
因為要造皇
夢姐用實力+勢力証明小魔王未夠班
黃友最想中國輸,英國贏
中國人不打中國人
孫穎莎人氣高

連我個完全唔識乒乓波淨係奧運先會睇既老母都係咁撐孫穎莎
排名低過其喺隊友,但靠關係有得出奧運
支持陳夢
造星+ 上次輸左今次反cup 夠勵志+ 交棒
同埋小魔王成個賽事未失一局,贏埋冠軍夠晒話題

其實兩邊都打得非常好,不過陳夢技勝一籌

如果超時空,大魔王對陳夢唔知會點…
佢地內部自己有一套計分法架
我噚晚睇呢場 乒乓女單決賽
現場中國觀眾一面倒支持孫穎莎
陳夢贏咗冠軍
全場鴉雀無聲
真係奇怪
同樣係中國贏,點解唔支持
真係唔知發生咩事
佢英文名叫
Theresa
中國不嬲行山頭主義
但贏埋金牌
大魔王個眼神已經夠殺
一切都係馬琳攪出嚟嘅事
連劉國樑都黑哂面
馬琳個樣係木口木面睇個款似忍笑多D

話曬係愛徒, 佢梗係笑啦.
當年偏心偏到咁去谷陳夢
呢單野柒到連大陸人自己都睇唔過眼
頭先聽收音機 劉銳紹 講以前有個女乒乓球手 何智麗 嘅事,上網一查,中國體育界真係黑暗,要扮輸

1977年,進盧灣區業餘體校訓練;1978年入選中國國家乒乓球隊。

1984年,第7屆亞洲乒乓球錦標賽中獲女子單打冠軍和混合雙打亞軍,並幫助中國隊獲得女子團體賽冠軍。1985年參加第38屆世界乒乓球錦標賽,獲女子團體冠軍。1986年參加第十屆亞運會獲女子單打和女子雙打兩項亞軍,以及女子團體賽的集體亞軍。

1987年獲第39屆世界乒乓球錦標賽女子單打冠軍、女子雙打第三名。這次比賽中,她因領導張燮林要求「讓球」而故意輸掉了混合雙打比賽[來源請求]。 但在單打準決賽中不顧同樣的要求,擊敗隊友管建華,進入決賽而獲冠軍。

1988年獲第九屆亞洲乒乓球錦標賽女子單打冠軍和女子雙打第三名。沒有獲選這一年的奧運會比賽資格被認為是對她1987年拒絕讓球的報復。奧運會後宣佈退出國家隊。

1989年與日本工程師小山英之結婚,從夫姓改名小山智麗。1994年10月13日,在日本廣島,代表日本參加第12屆亞洲運動會並在一天之內採用三種不同的方法戰勝中華隊的陳靜、中國隊的喬紅與鄧亞萍等運動員獲女子單打冠軍。

造王失敗
尋晚真係偏心到你唔信,陳孫都係中國人,但係大部分人都撐孫

可能因為陳夢太老,阻住後輩上位,加上孫又唔爭氣,輸得好柒
孫本身已有金
孫輸 陳起碼有個金
邊個贏又關我地撚事咩
聽日返工啦
你都on9
你個講法係佢有後台
但明明佢人事最霉咁滯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞