黃毓民正式回應自己炒車「瘋狂屌爆反江旻憓既人」事件

243 回覆
71 Like 222 Dislike
是但連登仔都KO 黃郁民
黃碌撚
碌撚話佢北京大學讀書係間諜嗰下都係揶揄佢,但係佢奶民進黨呢樣真係唔使駁啦

陸委會上次限制香港人嗰條名單一開波桑普沖出嚟話係紅色媒體誇大認知作戰,完全唔係事實陸委會與香港人同行,結果bbc出嚟都賣埋新聞就縮返又個狗窿入面話陸委會唔小心流出template係低級錯誤

陸委會係唔小心整咗條咁嘅草稿出嚟,冇意限制香港人自由

成個官方機構整埋個文件powerpoint出嚟都可以叫唔小心,其實唔係咁嘅意思,咁劍擊嗰條江八婆寫埋論文都係唔小心啦
正如黃毓民奶國民黨呢樣都係唔使駁啦
係囉舉下啲例子佢點樣偏袒國民黨,我都想聽下
黃毓民評沈伯洋(民進黨不分區立委):「佢唔係選嫁,佢排得前,政黨分個位比佢咋。」
黃毓民評韓國瑜(國民黨不分區立委):「你民進黨趕走左佢,點會估到佢會返返黎呀?」
佢講韓國如果佢你覺得佢偏袒個point喺邊
你唔係求其講句嘢出嚟就話人偏袒㗎嘛師兄
佢係好洋洋得意咁講,講到佢強戰回歸咁,但事實係………………「佢唔係選嫁,佢排得前,政黨分個位比佢咋。」
咁個point喺邊

兩邊都不分區,佢一邊萬民進黨靠排位先上到,然後話光頭佬實至名歸先叫偏袒

佢淨係話返咗嚟民進黨估佢唔到邊撚度叫偏閒?

你係咪私怨上咗腦

我屌鳩桑普沈旭輝都係基於佢哋嘅言論行為屌鳩佢哋,未去到好似你個傻仔咁挑撥離間做假消息

你走去pm話沈旭暉睇佢個網台度屌鳩佢煽動兩邊開火你呢啲先係挑撥離間私怨腦

唔通你係何志光fans畀人掃地出門所以嬲鳩
咁雙重標準都唔叫偏袒既話,咁就算啦,黃毓民好公正對待兩個政黨,你岩聽嫁可?
至於PM單野,只係反映佢教左咁多年新聞及傳播學咁多年,得1個source都信,證明佢白教。如果佢能夠將佢所教既知識學以致用,絕唔會見到一個PM就上晒腦。
乜鳩嘢叫雙重標準

佢扭曲事實咁樣護短吹捧其中一邊呢啲先叫偏袒
佢用客觀事實講出嚟再加入個人觀點呢啲唔係叫雙重標準

你啱啱嗰個例子完全唔係叫偏袒

等我教你咩叫雙重標準啦傻閪

你哋日日笑鳩支那體育隊班女人成個男人咁,見到台灣同外國啲女性運動員生到成個男人咁就唔撚出聲呢啲嘅真係叫雙重標準呀傻閪

網台節目及社媒帖文中,以三字經「X頭」、「冚家X」等粗言穢語,公然侮辱本人。其言論行為顯已構成違法

嘩咁就犯法
我有笑鳩支那體育隊班女人?我都唔係好記得
But anyway,用返你句句子既structure:黃毓民笑鳩「民進黨不分區立委唔係選既」,見到「國民黨不分區立委都係唔係選既」就唔撚出聲呢啲嘅真係叫雙重標準呀傻閪
台灣講粗口告人根本惡法,有本事告佢誹謗呀嘛就係冇本事所以咪要告人講粗口,桑普正垃圾
我係教緊個例子呀
學佢咁講
臨老先黎做老舉
羅冠聰只係識認錯架啦
癡撚線
連黃碌撚都咁主客不分

塊金牌對大部分香港人既意義
從來都係(香港人)拎到金牌
香港人係主體
金牌只係客

當大家發個主體都唔成立
人地心目中諗既係為國爭光
人地個國係中國
你地班香港人做乜要認親認戚痴埋去支持

你話政治冇損佢金牌重量
呢個的確係事實
但問題係個重量對咩人有意義
你鐘意重劍,覺得佢打得好
或者你係中國人覺得佢為國光既
未好重囉
但對香港人黎講,wfc
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞