TSLA重上300無限打氣區

842 回覆
16 Like 11 Dislike
睇190
呢個當然係入貨時間喇
慢慢入
其實一早就應該預咗Tesla唔會係琴晚宣布25k compact vehicle同推出時間,市場見到提都冇提,就甘睇淡
有冇聴過Osborne effect,甘早講定你知,仲邊個客人會訂Model 3/Y
垃圾股唔死都冇用 跌得仲多過話robot taxi delay果日
下星期一開市再閪跌
梗係啦,出嚟都無planning,出唔出到馬路都成問題
呢個po 2027先開啦
越多人睇淡越好

我反而見到甘樣

1. Cybercab
售價大約$30k (ex tax credit)
Operating cost $0.2 per miles
無線充電同有融合機械自動清洗
可以幫車主賺錢
2027量產

2. Optimus
售價$20k-30k
可以處理特工作同家務,亦可進行對話
2025年投產

3. Cybervan
全自動駕駛巴士
可戴20人亦可戴貨
未有投產時間表

仲有下年會開始係Texas同California, model 3/y 可以行unsupervised FSD
Model S/X/Cybertruck最早要2026

當然,要運作steering wheel-less robotaxi, 市場仲會分析miles between disengagement data, FSD 起碼要達到100k miles先得,以而家進度,明顯要兩三年時間

不過都係果句,Elon d野永遠都係遲到,但deliver到既
1. Cybercab
售價大約$30k (ex tax credit)
Operating cost $0.2 per miles
無線充電同有融合機械自動清洗
可以幫車主賺錢
2027年前量產
咁而家仲有冇 model 2?
關於Cybercab越少資訊流出越有利
想問咁多位師,T車其實係咪差唔多到底,可以入定貨先
月供
落150 再諗
冇底 大戶話太高pe
起碼要跌多一倍先正常
以前講哂D technical details,wall street班撚樣又唔識,大陸班友照抄
Fsd呢啲就唔好open source嗱
預計出年v13中後版本成熟
而家都係等啲data堆上去
上次Q2 earning calls QA 去答既時候已經講過唔會係場合上答Compact vehicle 既時間,除非係compact vehicle 發佈會,根本係WS一廂情願
120啦
150就都貴啦,跌到零先再諗麻,等免費送股好d
師兄們建議真係好,照個勢睇黎應該等佢送係最實際。真係唔該哂
你講到0就真心on9
今年低位都138
有人沽,落150 有幾難
今舖真係cybercrab 啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞