TSLA重上300無限打氣區

842 回覆
16 Like 11 Dislike
最大問題係ai點揀到最好既資料黎train
但係所謂持有Tesla可以優先認購
好似係要持有Tesla實物股嗰啲喎
我哋啲股票基本上都係券商手上冇我哋名義的

而且其實不嬲都有啲基金已經有持有SpaceX 基本上你真係想投資你都可以呢啲基金 當間接投資就得
有預感10月10 會hit唔到預期 都係放哂佢 食花生 等位再入算
天色好差 都係清倉保平安
短炒咁做好正常
避開呢啲重要日子
Waymo廢架,佢就好似地鐵咁,固定行個幾個地方
等10月10大爆炸先入平貨
會唔會咁易估呀
好似真係無咩邊次大野係會勁升 8成都係大跌at least 5%
又好似真係
呢隻垃圾 屌
Now?
【Now新聞台】美國大選尚有不足一個月,美國富商馬斯克指自己全力支持共和黨總統候選人特朗普,又直言自己多次批評民主黨總統候選人賀錦麗,若對方當選,自己便會「玩完」。

美國富商馬斯克接受網絡節目訪問,繼續為共和黨總統候選人特朗普助選。馬斯克在近兩小時訪問中說,全力支持特朗普,一旦對方輸掉,自己就「玩完」。

主持人卡爾森:「如果特朗普輸掉,那你就很難假裝你從來沒有支持他。」

美國富商馬斯克:「全力支持,如果特朗普輸掉,我便玩完了。」

卡爾森:「這看來會......你不能只是......」

馬斯克:「你猜我會囚多久?我會否見到我的孩子?我不知道。」

馬斯克又聲稱相信民主黨故意將非法移民送往關鍵搖擺州種票,如果民主黨總統候選人賀錦麗當選,民主會受到威脅。

馬斯克:「我認為如果特朗普輸掉今次大選,這將會是我們的最後一次大選。現在這些搖擺州只是差一、兩萬票,如果你讓數十萬人湧入搖擺州會發生甚麼事?所以我的預測是,如果民主黨再執政多四年,他們會將非法移民合法化,下次大選不會再有搖擺州,這將會是一黨國家。」

距離美國大選尚有不足一個月,多個民意調查顯示,賀錦麗稍微領先特朗普。其中紐約時報的全國民調,賀錦麗的支持度有49%,領先特朗普3個百分點,是紐約時報自七月進行民調以來,賀錦麗首次超越特朗普。路透社的民調則顯示,特朗普的支持度有43%,落後賀錦麗3個百分點。
重上300定重返150
以過往發布會嘅經驗,頭幾日爆跌收割哂啲call option,再爆升斬埋啲淡狗
承你貴言
宜家既劇本係未開始已經跌左5%
1. 部分市場參與者樂觀看待10月10日的Tesla的Robotaxi發佈會,但我最新的供應鏈調查顯示,Tesla的Robotaxi (也稱為Cybercab) 預計要到1Q27量產,因量產時間尚久,故期待發佈會後$TSLA能大漲的預期可能過於樂觀。

2. 無論Robotaxi提供無人計程車服務的載體,是無人自駕車或利用既有Tesla車主的汽車,最重要的是該公司FSD須符合政府要求 (某些州政府要求L4) 才能運營無人計程車服務。我相信Tesla現在就具備製造Robotaxi所需的硬體設計與生產能力,但量產時間須至1Q27,意味著FSD可能也須至2026年後才能達到L4級別。

3. 無人計程車趨勢無疑是令人期待的未來,但在此趨勢到來前可能需要更多耐心。以上僅分析本週Tesla發佈會對股價的短期影響,長期投資者可忽略上述觀點。
Elon係咁係x講嘢唔使準備下今晚咩
吹水姐,自由發揮就係 (All in 咗 TSLL)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞