TSLA重上300無限打氣區

842 回覆
16 Like 11 Dislike
以tsla今大波幅,分分鐘下星期有交車數據就衝上300
如果個餅畫得好就企上300
短炒既人
上三百好走
我咁講又會好燈
交車數據要上49,50先有機會爆上300
而家市場預期係47
反而想知能源收入會增長幾多
下星期想放咁少少又怕落車上唔返
我都想知 能源冇咩夢想但又好實在咁支撐起個市值 搵嚟搵去都唔係太多information咁
最想知係賣megapack係one off 收入 定可以有後續service有啲recurring income
衣家呢個sector 求過於供,根本生產唔切
今次應該唔會好似上季咁多增長100%
CFO講左個增長好波動 可以好大可以好細
預計2027有三百幾億收入
當30% net profit margin
都成90億
而家8300億市值,如無意外下個月上返萬億市值,
10/10 坐定定睇Elon說好Tesla故事
2025 Q1 搞掂埋Shanghai Megafactory,而家進度理想
搞掂後一年會多40GWh capacity
2024上半年先有14.7GWh
下年增長非常可觀
Just all in tesla
另外準備開倉paypal
CT end-end on highways
我們在美國的父,

願人都尊你的名為鋼鐵俠,願你的Space X降臨,願你的Tesla行在地上,如同Starlink行在天上。

我們晚晚炒的美股,今日分拆給我們;接上我們的大腦,如同我們接上電腦的接口。

不要叫我們遇見熊市,救我們脫離貧窮;

因為火星,地球,月球,全是你的,直到永遠。阿們。
今晚做咩跌
話中東打扙喎
升番咁多冇人討論?
251.5 溝多左90股。。。
呢鋪真係靠信仰,冇諗過會彈返上258
290入繼續strong hold 希望上到300
Q3 analyst consensus 係463k
大機會超預期
中國電動車not a chance
出埋fsd會更加逼死中國電動車
以後fsd 同電動車就係一個package

4680電池都冇人夠打
知唔知今日幾點出?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞