香港大洗血

374 回覆
1141 Like 49 Dislike
泛民未收皮
都一樣係撐雙非撐港漂架啦
黃屍藍屍都一樣撐殖民
點解仲要傾
某國另類使錢方法, 投資香港公司, 請一大班人高材, 落到黎無所事事
唔好狼唔狼性強
就算唔入外撈,無移民依回事
大家都係暗中踩對方上位架啦
本身工作上就係大把競爭 唔好覺得走左批人,自己就機會大左
全世界做野既人都係咁樣上位 你上唔到位唔好話人狼性
係你自己本身競爭力都唔夠 就算無外撈,以你本身既能力,係要升你就升你,唔升你就唔升你架啦
唔升你既,就算位空左出黎都唔到你坐
係行為上係
但係吸金上唔會

R著數方面,D人係憎香港人多過憎大陸人
係憎背祖忘宗嘅人
国家要你sit 就sit, hand hand就hand hand, 你唔做大把人想做(做到出面), 邊個想做, 一定要狠過上一任。
講多左啦 清
發達國家有好多嘅 阿聯酋 新加坡
人地講歐美 你講埋東南亞同中東

你會唔會移民去阿聯酋呀
你不如話俾我知邊個發達地區會開放移民俾乞兒
加拿大,美國,英國,日本
咪on9,英國本身就係乜嘢種族都有你根本冇去過英國
根本香港人基數太少,冇人會憎咪on9
中國新移民幾時住過香港?
本身香港就係英國殖民地有英國文化,有英國國籍,兩者唔一樣,唔好撚戇鳩啦
人哋輸入勞工係要求有喺當地工作什至交稅先有PR
行為上已經柒
如果減人工再加稅我就會走啦
到頭來d大陸人只會發現佢地只係從一個大陸城市搬到去另一個大陸城市
冇人做都要搵人掃嫁
殖民地還殖民地
人地本身英國土生果D人都唔會認同你殖民地人等同佢地英國人啦
當年夠比日本佔領過,你會唔會話自己係日本人呀
台灣會唔會話自己係日本人

BNO算條毛咩,咪同張無星身份證一撚樣
你都係人地公民黎,你講乜野有文化就當係
識個朋友做幫人申請高材通嚟香港 佢話基本上係大學畢業就入到嚟 佢收錢收到換樓
地盤佬都好似唔夠工開 明明政府好多projects
價低者得邊個嚟做啊?
我身邊好多英國人話要比返BC香港人,你自己on9
你根本都冇住過英國冇做,冇同英國人做個朋友
你上面啲嘢全部自己F F
倫敦本身就係一個乜嘢種族嘅人都有,係咪英國人同外表冇関
直布羅陀人都係西班牙裔,人哋都覺得自己英國人
日本嗰啲叫軍事佔領,英國嗰啲叫長期管治

所以話你真係歷史零分,台灣人韓國人喺殖民地時期住過日本都會有特別永駐權,佢哋覺得自己日本人(日本版Bno)
讀過大學未啊?睇數據啦
The public are welcoming too, with recent research from Ipsos and British Future showing that the BN(O) visa scheme is supported by nearly three quarters (73%) of people in Britain, with most (61%) saying they support the scheme because it is “the morally right thing to do” (2).
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞