香港大洗血

374 回覆
1141 Like 49 Dislike
個問題重點係香港人有冇諗住同佢傾?
連登仔連傾都冇諗住傾,乜嘢都屌咗先點同你傾
真,好多人認唔清世界本質就係奴隸主同奴隸剝削與被剝削之間既關係

政府同有錢人從來都唔在意咩種族,人種,同愛國主義,呢啲野係低層垃圾先會講

大量引入移民就係為左人口增長同低價勞動力,其他引伸出黎社會問題其實唔關政府事
今時今日都仲未撚醒
你咁鬧得 即係仲對呢個地方有期望
抵你繼續俾人壓榨
onlyfans patreon youtube 呢?
即係煽動人乜都唔做躺平
屌你咩叫搵夠?比你財自去外國退休好唔好?
不滿又要留港交稅咁你慢慢不滿啦
點會估唔到?

我早喺2019 就估到

睇住黎啦 陸續有黎
我地本土香港人 同 二戰德國猶太人 將會差唔多
都2024仲唔化
仲覺得呢到有希望
廢青黃屍躺平入係正常
d工比返愛國藍屍做先好
殺雞取卵啫
唔係話香港人高質
只不過香港個朵愈來愈臭
其實都只係會愈嚟愈唔值錢
你係原居民?
有冇了解過人地啲移民政策
好多歐美國家留4-5年已經可以入籍
香港高學歷人士入籍荷蘭仲快過大陸專才拎香港身份
愈來愈少聽到廣東話..... 真正Local堅慘
仲留喺度就預咗⋯唔係想潑你冷水但呢個係事實⋯
應該改標題:"香港大染污"
香港身份咪又係中國藉
塘水滾塘魚,未換血。
公司多左大陸人入職,雖然佢地都識講廣東話,但感覺唔太好,多左人爭飯食
係多左人移民但唔覺會少左人想做份工
當年我都以為冇人差得過689
唔堂堂正正認自己係中國人先會畀人歧視
比起南亞,我寧願大陸人
所以唔好幻想移民潮等於多機會上位
一來經濟問題可能直接cut位
二來繼續有人同你競爭,而且呢班人狼性比你強
On9全世界不嬲最憎都係中國人
你講到班高才有得走都唔走咁
拎住個BNO同人講係英國人
土生土長果D都笑柒你地新移民啦
咪同大陸黎港班新移民一撚樣
當年笑9人地新移民扮3粒星香港人
今日就移英即話自己係英國人,根本無撚分別

覺得比人歧視即係本身份人都係對自己唔撚認同
D咩人最怕人歧視?就係本身歧視開人既人,係自己原本既地方覺得自己高高在上 一去到人地到就地底泥咁怕比人歧視
你問下誠哥,佢就算移去邊都唔會怕自己比人歧視走去認做果邊既人啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞