香港大洗血

374 回覆
1141 Like 49 Dislike
個個發達地區都唔會。。。
最多咪開放啲working visa.
點樣可以唔交稅?
性格緊要好多
上thread大把走咗嘅𡃁仔𡃁妹因為無夜生活 識唔到朋友叫慘要回流
元朗強下任就大陸人做
到時就有人講元朗強起碼都係香港人
揸英國護照
人哋見到你黃皮膚咪又係當你中國人
洗!! 往死裡洗!!
咩啊?啲後生走晒去外國啦
林鄭家超只係執行嗰個,你覺得可以話事咩

自己話事會被坐監有版你睇
有得走一定走,此地不宜久留
吱吱toy咪你囉
每次見到呢啲post都覺得好好笑
人生既遊戲規則擺到明就從來唔係你決定
成功嘅人會諗點樣係大環境轉變之下生存
只有失敗者先會成日係度怨以前點好
不過都明白嘅
喺連登失敗者mode出個咁嘅post
就可以過千正評
就算明明loop完一千次現實都係完全冇改變
林鄭衰撚到貼地但都未開左香港度中門,都仲有四圍r機會比香港班後生。
林鄭咪一鳩樣 只係現階段冇人 咪搵最多人嘅地方拎人 唔理咩只要撐人數

唔洗同林鄭講好說話
遲早啦,而家有啲局長議員都係講普通話
689 同林鄭咪差唔多 689 可能差啲添
班真正既議員放返哂出黎未
林鄭四圍r機會比香港班後生??
人哋見到你係你咁柒咪當你中國人
我被人當日本人
其實而家贏咗

做到兩敗俱傷已經係泛民幾十年都無法達到嘅成績
所以當時表面上所有野好正義好大義好浪漫熱血
無話唔岩,但你岩有咩用
大石不嬲窄死蟹
呢個社會好多野你岩撚晒都要收皮架啦你邊撚個先?
真係覺得人人生而平等咁天真?
有權嘅人願意幾血淋淋去對待你係佢嘅決定
無武力話知你團結到幾千萬人,莫講團結唔到
講緊武力唔使咩碌豬,應付齒輪唔使咁晒錢
夠破你心防令你乖乖地真係易如反掌
而當時普通人max晒嘅武力只夠三萬唔再行咇,輕易解決
大部份人其實根本都未ready做呢件事
果個關鍵位係切身利益
作為一個普通人你點先會願意犧牲,同埋犧牲幾多嘅切身利益去做呢件事
結果咪市場反映一切,唔係我口臭
事實話你知你只夠膽出來行同叫同上網打字同貼街招
然後三萬令你痛令你流血令你失去更多自由,你就唔做然後打隻連豬喊就開冷氣訓 (咁講實好多人爭住出來認屎認屁擋過乜乜柒柒,唔使了,講緊大部分人)
認真咁樣其實係追求緊d乜
心理角度去睇,如果大部份人真係咁有智慧,件事真係咁水深火熱,真係咁決心改變,點會淨係甘心行下叫下
其實係正常思維下好易理解到局勢同睇輸贏,可惜當時批鬥為上嘅氣氛唔容許呢d討論

當然當中真係有極小部份好有勇氣表裡如一嘅人,好有氣節,希望佢地仲好好地
要阿富汗嘅機票定印度?
英美澳加呢啲咁撚女權嘅地方唔係咁適合你
拆關後可能跟大陸個戶籍玩法
隨意搬落嚟無問題
但要有戶籍先有正常水平嘅公共服務
就係要大陸仔吸乾香港
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞