香港大洗血

374 回覆
1141 Like 49 Dislike
根據你嘅邏輯你拎住特區護照,你都唔係中國人,你只不過係韭菜CNO
Bno Boc ,BDTC,BPJ 全部都係英國國籍
英國仲有好多海外領土都唔係攞B C人哋都係英國人,英國護照攞英國藉
笑死人
用Bno登記日本再留卡都係會寫英國,係一個英國國籍
They are not considered 'foreign aliens' under UK law.
你嗰陣會考係咪唔合格?
日本
所謂高才通都係個名好聽啲, 咪即係引入廉價低層勞工
你痴線。如果俾林鄭做多屆,佢都會一樣咁癲。
你拎住特區護照唔可以加入共產黨唔可以做解放軍,唔可以入境中國,BNO可以加入保守黨加入工黨可以做英軍可以入境英國
點睇都係你唔係中國人?做韭菜算啦,而家香港經濟一坺屎咁你好開心?果然藍絲冇乜腦
黎香港洗一洗白就變hku畢業生
香港人真係好撚廢 屋企比人入侵係諗點走 仲話自己係一個民族 屌你民族性廢到
其實日本真係冇你講到咁多人印度人,周圍都係越南人菲律賓人
唔係講笑,好多台灣人對日本感覺好親切
而日本同台灣之間又會有好多合作關係
出多啲去睇下啦
你都預撚左啦下嘩…
開得post證明你居然仲心存僥倖

你估真係走果班係二等公民
所以話你真係唔止英文,都唔識中文都唔識

英國護照(英語:British passport)是大不列顛及北愛爾蘭聯合王國發放給任何種類英國國籍人士的護照,申請時須提供足以辨識為英國國民的證據;如有提出居英權、歐洲聯盟公民或兩者皆有的證據,將會視條件接受申辦。

有英國護照就有英國國籍,你望吓人哋嘅定義先啦
發放給任何種類英國國籍人士的護照
唔好咁幼稚啦

你以為超哥乜哥物哥真係話得事?

全部都係被人圈養嘅小三奴才傀儡而矣

Up to 820,000 foreign 'specified skilled workers' expected in Japan from FY 2024

https://mainichi.jp/english/articles/20240305/p2a/00m/0na/013000c

唔使怕,愈放愈多
好多台灣人去日本工作假期攞日本國藉,同日本人結婚
佢係bLue C又點會出過去?
好多台灣人真係當日本係祖國
當係祖國,當到過去玩走稅
睇得出係有幾咁鐘意當係祖國呀
你講野呀
你都係冇回應我傻閪
有護照就等如有國籍
其實你係咪小學畢業?
其實你係咪真係咁傻閪
你出入人地境就係用護照,咁你護照跟地區出
你用BNO入日本,人地唔寫英國唔通寫美國呀

你唔係人地公民呀,講得明未呀
英國公民,咁你係歸化未呀
你未歸化,你咪即係個拎住無星身份證既新移民係到周街同人講緊你係3星身份證囉

行為上根本就係同班新移民一樣,但又唔肯應,成日自應高人一等
你係有錢既,你過到去,你自認香港人都無人會歧視你
你係窮閪,你過去到話自己係英國人,都係歧視你
種族劣化政策 問鼎世一
咁你證明咗BNO係一個國藉
中國人本身冇香港身份證
但係香港人本身就係英國國籍,BNO唔使做歸化
淨係登記做公民,已經係英國人
唔係英國,唔通寫中國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞