香港大洗血

374 回覆
1141 Like 49 Dislike
你有bno移民咪得囉

天下政府一樣黑

當你將情緒放埋一邊,你會明白香港真係唔係咁差
只不過係比以前差咗,而且慢慢走下坡
但廿年後, 30年後話唔定可以慢慢上返嚟,呢個係未知數

今年我離開香港啦

但都希望留港巴絲繼續生活愉快,盡量尋找快樂機會
睇多啲書,討論多啲,開放自己心態,唔好放棄

頂唔順就行開下
問會計師啦,連登得啲垃圾
唔完全正確
而家情況係香港有難,香港人唯有去養活英國人明白冇?
洗血
洗血係整走啲廢物換正常嘅血呀
唔返工就可以了
食過
點解要留香港人?

人地政策係留港不留人啵
香港不嬲都係咁㗎啦
一係你就做中國人,
一係你就做英國人
中英談判從來都冇香港,冇香港人呢個選擇,你留低香港就做中國人,利申海外做British
下,你有病?
我係香港人,香港政府做得差,我屌佢係我有問題? 香港政府做得差唔係香港人屌唔通日本人屌吖? 你真係痴痴地線
算啦,留喺香港做中國人,接受現實啦
令人諗起2019年
咁老實佢講得無錯喎

又唔想交稅 又唔想走
咁你都得返一條路啫
順民 移民 ……
點解會覺得香港政府會想留住香港人
人上面大把 人工又平 又捱得 又愛國 又聽話
唔通貪你啲香港識炒股炒樓?
佢唔想做中國人,但係又要留喺中國香港
英國咪就係右派保守黨放左幾百萬人入英國

你真係信民主政客咁on9,個個做幾年要搵定出路,商家個個一定想要你放移民
9成移走既都係覺得自己香港人, 老實講,我地呢啲係香港生活左咁多年,過到去都係唔會覺得自己係英國人。

同埋你移民都要睇你咩心態,好似你呢啲on9到為左個英國人呢個名目既好難生活得好。

我大撚把frds移,9成都係為左個仔或者屋企人
講真

2019真係嬴唔撚到,一早唔應該搞,唔係話唔應該去爭取,無機會嬴先係問題

睇返64事件,班學生爭取自由民主,連趙紫陽咁大個總書記出埋聲幫班學生,最後都係鎮壓,連作為總書記都收埋皮

點解覺得1989搞唔成,2019會搞得成?
香港後生仔have no stake in the society呀
你瞓撚左幾耐呀?痴痴地線
執行上收緊極有限
度度先進國家後生仔都唔會想做下欄工
咁邊個黎做?新移民囉
國藉上,你唔認為自己英國人都冇用,人哋外國政府唔係咁睇,你用特區護照就係中國人,你用英國護照就係英國人
衰無政治智慧唔識見好就走
國藉不嬲都唔代表身份認同。 身份認同係講緊個文化層面上
白頭阿婆用心良苦啊
仲唔走喺度等死啊?
所以脫歐 工黨上台咪係對保守黨開放移民嘅反彈囉
移民剩係可以谷到短期嘅經濟 但長遠嚟講只會拖低當地人就業同整體人工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞