香港大洗血

374 回覆
1141 Like 49 Dislike
高才唔係要250萬 年收咩
點解咁鳩多黎左
你要諗下幫本地人佢地有咩着數先?佢地又唔係市民投票投出黎既,佢又控制左立法會,佢無誘因去幫普通市民,只要香港呢個地方賺到錢就可以
掃地黎講,唔會有後生做
其實777 宣布撒回已經無乜搞,係佢死要面太遲撒
放心,下個會仲衰
為醫療為福利為子女教育
做乜講到太陸好差咁?
仲有d假學歷
唔好講咁多 你移左民未? 未就交稅啦
真 佢以為依到係民主地方 傻仔黎
當然啦
下任係美食界KOL爛牙強啵
都幾肯定以後香港俾中國人全面掌管後
普通話比英文重要
真係比下去
不斷刷新下限
根本你比嗰個例子就錯嘅
香港人本身就係英藉
但係中國新移民本身冇香港身份證,所以兩樣嘢都唔可以比較
你用中國新移民同BNO移民比較
但係BNO本身係英國國籍,
乜中國新移民本身香港居民?唔係啊嘛香港冇欠中國
牙chris都係高材通
無外國藉嗰啲人遲吓同大陸咩齊,諗起都興奮
你以為搵到啲錢會入到自己袋咩
發動柒嘴八洩 嘴遁
唔好講掃地,
6年前我無意聽到有個清潔阿姐唔係好識講廣東話,
同其他阿姐勉強溝通到, 之後仲轉用普通話
而家個批? 未必肯講廣東話啦
點解要同市民傾 佢又唔需要你張票先可以坐上去 你有無見過習近平要取得民意支持?都係嗰句走得好走 走唔到嘅不婚不育保平安
國乜撚野籍姐
英國國民(海外)護照(英語:British National (Overseas) passport),簡稱BN(O)護照,是英國護照的一種,自1987年7月1日起簽發給香港的持英國國民(海外)國籍人士。此護照現時由英國內政部護照署簽發。除非同時擁有英國公民身分,否則英國國民(海外)身分持有人並不自動擁有英國居留權[5],需要另外持有效英國國民(海外)簽證或永久居民簽證以居留英國。

只係1個護照黎咋
你係咪英國國民呀,殖民地唔會當你係英國國民黎
咁佢欠乜野香港呀

你又自認識歷史
咁你講下點解香港會變成殖民地?
有人搞?當一個政府有問題,呢啲事件係必然發生
英國國民就係國藉
你只可以話佢唔係全部權利,唔係英國公民,但係佢係英國國民,亦都係英國國籍
藍絲係咪唔識英文?
British Nationals (Overseas) are British nationals but not British citizens. They are not considered 'foreign aliens' under UK law. BN(O) holders do not need to apply for residence permits if they remain in the United Kingdom for up to 6 months.
原來樓主都係五十步笑百步
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞