POE 3.25 Settlers of Kalguur 27/7

577 回覆
5 Like 4 Dislike
新手ess加密教啦 隻boss易打 打到大獎夠換幾件裝 感覺個drop rate都唔低 我自己打大約5場跌一粒
新手打花園好易暴斃
呢個時間點 incursion essence最穩陣易打 打圖唔洗點金 相對易打
密教都易 但前面打圖基本上冇乜收入
夠點建議可以補埋紅王拎少通貨
我個人唔建議新手打veilorb
辛辛苦苦先開到catarina 黎打
隨時開 3 4次都冇錢賺
好氣餒
補充
果位巴打話要開100altas passive
即係都未開始穩定farm t16
veiled orb drop rate 更低
我都係盲中中咁走左去打incursion喳
雖然真係會起唔啱房食白果
其他系統唔係好識所以冇鑽研
係啱啱開始睇下點玩密教,想開左d隱詞工藝
未呀
暫時好似打到t15喳,依家先80幾點
個人建議集中開atlas 先
過程中都會賺到少少錢 有少少錢就用幾十c換下裝
到穩定打t16 暢順 5min 一張圖左右再諗農啲乜
然後清圖快左 其實齋開紅王打打下都會有唔錯收入
到隻人再強啲
可以加入甲蟲配合atlas tree
一步一步上
賺錢速度會幾何級數上升
多謝巴打教路先啦
除左atlas之外,我都睇下ess又係點先
不過相對之下ess買賣就方便好多
i know that feel
下次試吓最後個挑戰唔好做 等真係玩厭先做埋佢
incursion 記得點輿圖天賦靠中心圈圈⭕️左下邊連住嗰圈
之後係咪都揀右邊建築師打
除非左邊係俾double vaal 嗰兩條友你揀
起多幾間房就會熟

唔似密教咁煩 又要連紅線又要邊條友去邊間部門
情報夠最後重要夠打隻boss先有粒值錢野跌
我玩佐咁耐密教都係揀死右邊option就算
拉部門嗰啲無咁好心機搞佢
拉位還好
啲線先煩
我次次都force自己玩唔同嘅野 出咗咁耐冇一季玩過
最易打係stack deck
一場跌60-80張 差唔多1d一張圖
扣返cost都賺到60-70c/map
連埋ritual打 5分鐘一場

聖所終於出鏡
但通常刷喱d都係開t16刷架嗎?
通常去到賺錢既strat都係打t16/t17架喇
因為打t16會出t17圖 同埋gold多啲
有能力最好用8mod corrupted打
邊位巴打玩煲錶
仲有抽卡快感
唔夠一千張就開左Unrequited Love
巴打們, 想請教下, 見新出warden就跟風玩電打
但唔慣要成日禁制用佢招技同飲萃取物, 其實係咪轉返做deadeye會好D?

求指教
兩個問題
1) 對每9秒用一次tincture反唔反感
2) 對非長駐傷害反唔反感
如果兩個都反感就快啲轉deadeye
如果覺得仲可以試下手感就可以繼續
利申 frost blade 雙tincture warden
玩閃打 一定係玩slayer
勁warden 超多
又含住血,又多紅球, 仲要有撲殺
全方位屌打warden
1) 有D反感 2)唔反感
與其講反感, 不如話我係懶HI, 除左位移之外就唔好禁制
咁睇黎deadeye 好似適合D
係咪電打都要轉埋連鎖??
巴打我係電打呀
不過咩技都好, 我都太懶唔想玩過一隻人
thanks btw
1click build就deadeye啦
唔洗mb
驚斷水就用uber shaper 腰 +3 utility charge 都夠做
chain唔洗啦 打boss會慢左
有穿透+2 以上就夠清圖因為攻速夠快
我打錯字姐...
我想講電打
bwt,我想講warden 冇想像中咁勁
電打一定係slayer 勁好多, 閃打都係
不過你唔想升過隻人, 唯有繼續玩 / 轉玩其他技
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞