有冇人試過俾美國領事館拒簽

501 回覆
30 Like 378 Dislike
我上次去佢乜都無睇 淨係問我去邊 我話公司出trip幾日 就approval左
我準備左勁多野 佢一樣都無睇過 問都唔多問 所以係好Random
你望一望monaco同lichtenstein個拒絕率先
人哋先係食物鏈頂層
Plan去working trip 拎簽證試過拒簽
原因係學歷+行業相關知識太敏感
最後要美國公司幫手寫多份野先批
D大陸人鍾意黎香港,因為相對成功率高
醫生?工程師?
郵寄完唔洗親身去,我見大陸就無啦
你唔會知佢點解唔批你,佢唔會同你解釋
Nationality 唔係 Place of Issuance 呀,文盲?
呢啲唔係正常國家 只係有錢佬走稅後花園
你問我得香港有續簽呀嘛你唔係問地點咩
雖然佢可能一早random 要揀啲人去reject,不過你又太坦白嘅帶埋老婆去淨係話睇波,可能懷疑你唔知會唔會兩公婆喺果邊非法移民 入去俾少少戲話好耐冇同老婆去旅行,難得請到假,去sightseeing 順便捧愛隊場,加多幾個一般旅客會去嘅點,應該少啲機會reject 你
reject一次 通常以後都唔會再批
笑你on9真係怕你嬲
Business trip 主要睇行業同資方
你話唔知幾時返就死緊佢就係驚你唔會返
因為有支那痴住我地囉
Lichtenstein 本身係 ESTA Eligible, 用唔到 ESTA 先要落領事館,人哋國家得 4 萬人有幾多會畀人 deny ESTA?
呢啲一輪嘴懶醒講台詞仲柒 個官唔會理你
講到尾睇心情
想去行轉美國探下親 唔小心講自己曾經有綠卡 要寄信去美國放棄左綠卡先比簽VISA 又拖多左3個月
香港咪又係tax haven
其實呢啲嘢都好睇前線抽中邊個職員

同一個法律測試,每個人心入面把呎都會有啲分別
冰島夠唔多人反而有幾%
睇心情幾時返 就梗係拒簽啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞