有冇人試過俾美國領事館拒簽

501 回覆
30 Like 378 Dislike
試過比人強姦
帛琉100%
呀係,去過or 同d 極端muslin 組織/ sanctioned parties 有關系都大機會去唔到。

識得去完伊朗之後 ,第2次打後申請嘅VISA 全部reject
中國好似批唔到10年,香港基本上大部分都係比10年
上面講得出BNO就會批 / 人地針對特區護照果D
真係cctoy
明明great britain refusal rate係高過hksar好多
on9啦
用特區簽b2未試過拒簽
樓主睇Cba 算la 睇怕美國唔歡迎你份工
身邊朋友攞美國visa 全部秒批
擺明你網上填個d資料出哂事,你未黎之前其實已經有答案批定唔批架啦
應該唔係咁分,bno係美國個code係hoko,特區係HNK,呢兩個應該都係計落香港條數度,唔係計英國
其實真係睇心情
易批過德州睇波
拒絕不需特別原因
佢要搵一定比例唔批
點會唔關事
如果有個台灣人想去美國 唔簽 就可能有特別原因
如果一個大陸人想去美國 唔簽 有幾出奇
本身係美國視為敵人嘅國家 唔簽比你有一千個原因
怪就怪代表你嘅領導同佢對著幹
咁點解每日咁多搦住特區護照嘅香港人都可以去美國?
唔好幻想咁多啦大佬
我八個人去美國睇IU
有兩個BNO 其他六個都係特區護照 全部都可以去
我前公務員,上年仲在職嗰陣都批左
佢剩係問我份工做咩,去邊,幾時返
我準備既文件無睇過
雖然係連登拎香港安全出黎講都會比人罵
但係強國啲新聞收咁埋信得過咩
巴打你真係幾慘,7年前大學grad trip一條友去new york, 申請成功,不過排隊見到前面果個後生女好似俾人reject左
唔關老定事,人哋要去比賽要去開會,搵埋專門嘅律師搞,所有嘢齊晒,原因都冇個就直接reject,咁都有得護航?
上網大把case你自己睇,睇過單美國老公想歐洲土生土長嘅老婆過美國搞極都唔批,最尾要告尻佢先得,total搞咗成8年
因為你係中國人
中國香港
同埋法庭都判埋,即係代表個decision本身係犯法,但成個移民局冇人有任何法律責任,亦完全唔需要改善任何嘢去減少依啲case就好撚on9
香港6%都比樓主中到即係樓主有問題

利申 過幾日in
Ching 全世界移民局都好大權,香港都係咁,無計,佢地個制度係勁唔透明,唔會話比你知咩原因reject ,或者有d國家出生既人永遠都去唔到某d地方
真係on9
我就係用BNO拒簽
齊晒公司信 Bank Statement, 印埋旅行paln 都唔得

邊有咁多‘睇心情’
基本上你填完份form 已經大約決定咗批唔批你
如果無red flag,佢地就照問幾個問題,睇你會唔會前言不對後語/唔可信
如果有red flag, 佢地就睇吓你真係打算繼續9up定係唔覺意填錯

你係咪份form懶醒咁有野亂填/無填
正常要你報晒六親/住過邊/有冇申請過簽證/social media 戶口
你亂填或求其填咪red flag你囉

駛鬼跑數追rejection rate咩
你估亂填/借啲易/新香港人落黎香港博大霧嘅人少咩

純粹睇心情,比你做果條官,個個都reject最後要寫report心情咪仲差
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞