有冇人試過俾美國領事館拒簽

501 回覆
30 Like 378 Dislike
試過有啲睇彩數
個陣讀緊大學,想去睇kobe最後幾場波
懷疑因為我戶口得幾萬蚊所以唔批
領使館要求我地寄信去美國總部放棄完拎左確認紙先可以再去返領使館申請 不過當年返得黎香港都確定左唔會移民美國
同埋上網睇綠卡你唔係果度半年入境續一次佢好多時都話唔批入
你咁話自己老婆做乜啫

認真答你
多數人去美國旅行
好少會直接去德州
多數去西岸或者東岸
如果你話去熱門地方 LA SF NYC vegas 呢d
應該批
見你普通旅客話想去德州唔係好信你
仲有辺D囯家旣護照高拒簽率
好似你話想去咩 田納西 俄亥俄 阿拉斯加旅行咁

雖然德州算出名
樓主有地方trigger red flag自己唔知
我嗰時帶住兩老申請
咩7都無
照批
其實係嚴所以有時見到d 大陸人英文都唔識隻有d 成隻雞咁都批就覺得好奇怪
樓主/老婆會唔會係大陸出世呀?
關政府工咩事
點定義太多先 我個case同個領事small talk相談甚歡嘅,亦有隔離個男人問一句答一句,唧牙膏咁最後唔批。一切都係睇領事點睇你個人 根本上最後批唔批都冇standard answer,冇得話懶唔懶醒多唔多嗲
係囉我就係記得加拿大係唔洗visa
何來50幾percents
個官覺得你on9先唔批 去德州呢d鄉下地方睇波都講得出
正常有正職 單身女人易批
都易批過你
佢有冇叫你提供行程或者酒店Booking之類?
你係香港本地出生定大陸?
想睇我去巴黎啦
真係好睇運氣
我又係大學嗰陣整visa
冇睇過bank statement就批
我同老婆一齊去
講兩句就即刻話你個申請批咗啦

個職員係西人嚟

可能西人同唐人有分別
背答案依樣根本就唔係communicate緊啦但我覺得如果樓主去好幾日,淨係答睇波咁會reject都唔奇,因為個目的同樓主要去嘅天數真係唔match好好哋講放假帶老婆去觀光,求其俾多幾個點,聽落先似一般旅客
樓主有冇咁慘
當年我都係話去睇nba
見官個陣勁緊張人地問我去邊我都講唔清楚
最後佢要搵個翻譯嚟問我,但都批
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞