點解連登人咁鍾意trump?

266 回覆
55 Like 312 Dislike
因為大部分連登仔既真實身份係藍絲

緊係想要輕拳多過重拳
得你呢d真心膠以為連登仔講野出自真心
我淨係知trump在位期間個市升到啪啪聲 佢gdp 0咁又點? 個市升咪得 買定美股啦 獨醒撚
支那撚有錢咩依家 成個國家窮到燶
Trump 未來副手話俄烏戰爭唔應該繼續
個個連登仔即刻附和
一星期前主流意見都仲係撐烏克蘭
呢年冇升咩咁
等我答下你啦,雖然我都知道轉個頭你哋有問返同一個問題

原因係因為有啲人比較多時間,會走去法院嘅網站睇返:指摘舞弊嘅幾十單官司都輸鳩晒,睇返佢哋有乜嘢原因輸,啲證據廢到,立案都費事。輸咗官司你就話濫用?咁嗰堆舞弊指責,連案都未能成立(no case),係咪叫做濫用?提假證供,虛假陳述,而受刑責,咁係咪叫做迫害?
ok, 你可以唔信嗰個司法制度,但如果連司法制度都唔信,做乜嘢花時間去在意邊個做行政當局嘅阿頭?

另外,嗰啲人都比較思想簡單囉,根據自身嘅經驗去確定。你話成日有舖頭打劫,嗰啲真係感受唔到,例如附近商場有案,警察都好快到,碌輪係雜啲,但係有事都見班警察,點解嗰啲人知道?因為都有份被封路塞車囉
美國咁自由,有一班細路仔真係冇大人管嘅,而各級政府處理突發事件方法,亦都成日有甩轆,去得美國生活真係預咗會咁,你哋成日話(右派)執政唔會有呢啲事發生,就算有一班精英團隊去領導,但係下邊班人一般都廢懶柒,無論你俾乜嘢政策佢哋去執行都會瀨嘢,最終都係逐漸演變成集中力量去選舉
解釋唔到80% positive view
我淨係知
侵侵期內
世界和平
北韓都攪得掂
只能話俄國人一時對西方有幻想
終歸又回復返集體主義嚕
可能係侵政策嘅餘蔭掛
自己打開納指睇下 2021至2024個市升左幾多
再望下2017至2020 升左幾多

你就知佢話咩GDP幾多係鳩UP無譜
嘩 破頂好勁呀 升左幾多呀 岸鳩仔
而家美股40000萬點喎
定你計港股
美國總統你用港股去評?
拜登嚇到北韓淨係敢放垃圾氣球
其實有時都好忟美國人怨冇後生揀,但明明Nikki Haley先50頭,打咗GOP初選咁耐一路下風,屢敗屢戰,又唔見人投佢另一邊Dems又怨拜登老但係早一年又唔積極迫佢退選,到而家大局已定就嘈咩兩隻廢老都唔想要,身體很誠實地認可咗佢地去選,根本Biden同Trump都係美國人值得擁有嘅候選人
一般人以前對美國政治乜都唔識,睇新聞都要經過翻譯過濾或者睇啲KOL睇上腦,搞到啲觀念扭曲晒
好似原本憎耶撚嘅都唔會知道有幾多政治議題係基於宗教嘅事,到識個陣已經就為反而反點都撐保守派先
升幅呀講緊 2021納指高位16212 依家先18671
望下2017年納指幾點啦 碌柒咁
係害處咩?
日經都升到4萬點 破哂新高
日本經濟點呢?
牙侵真係股市當政績
日本經濟好差咩?邊個同你講?

岩岩先睇完篇新聞講支那國有金融機構要求香港員工退還部分獎金
就咁睇支那經濟一定好撚好啦
GDP 4.7喎咁撚勁 邊撚個信先得嫁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞