點解連登人咁鍾意trump?

266 回覆
55 Like 312 Dislike
係呀,乜都無做,放權比軍方,打到ISIS變歷史
咁而家俄國咪打緊烏克蘭
一樣可以拖垮一個帝國
俄羅斯人文化本身就傾向集體主義 算係僅次中國個批 邊有咁易
俄羅斯可以分離出來個啲部分係蘇聯解體已經分晒 淨啲個啲蒙古朝鮮人一分東亞跌序就出事
西班牙對法國戰爭個問題係大大減低對海外領土控制 唔係因為‘拖垮一個帝國’
呢樣我同意呀
但所謂獨立建國咪又係講軍事同財政
即係打個比喻據說所有和字頭幫會都係出自和合圖
但只要你有實力維持到地盤同財源嘅
就自然可以起個幫派出嚟
建國都一樣道理
俄羅斯人烏克蘭人分別真係好大咩
So?地方服從中央咪又係因為財政
如果普京冇水嘅啲人咪會反佢

你驚啲
係呀。
用清晰嘅思路昆鳩班盲目追逐領袖魅力嘅信徒
分久必合 合久必分
即使有日俄國再分裂 假如本身成個民族文化結構唔改變總有日會番嚟
珍,揀個副總統都可以J到成地精,我一個前侵粉睇到都覺得嘔心
無可否認,侵一定好過拜登,而且侵肯為自己國民著想當然好,但班侵教徒諗吓美國有冇資格可以為自己利益唔再幫其他國家,係咪以為所有國家都係無條件聽美國支笛?本身好多協定已經係以美國利益為首,咁樣都仲唔夠仲想要更多會唔會太貪

美帝會有依個名都係不斷用唔同手段換番嚟,世界秩序好大部分係由美國維持,唔係話一句唔想理唔關我事就可以拍拍蘿抽走。美國人咁囂都係覺得自己係世界大佬,事實都係,佢哋想享受大佬榮譽又唔使負責好正常,但冇諗過有班外人冇得享都要做榮譽美國侵教徒
「美國欠咗你啊?做咩要幫你?」型到
美國人你地聽住
咁又未必
你咁講烏克蘭都唔返佢度啦
你都識講俄國人不過近似中國人嘅小農順民
駛咩睇得佢哋嘅人心咁重
咁講 其實華夏地區一直以嚟間唔中天災兵亂又分離過好多次 五代十國嘅時候分裂夠徹底啦 但係每次過後咪又係合番
解唔解體真係唔係關鍵
越南韓國算唔算華夏世界❓️🤔
因為…….刺激!
烏克蘭班人同俄羅斯班人其實歷史上已經分開左一定時間同程度 唔係點會分基輔羅斯同俄羅斯
Trump 有趣, unpredictable, 唔解唔鍾意trump?

邊個做都唔關香港人事,大家當睇戲
因為冇得揀 得兩個選擇 兩個都係廢人可以點
烏克蘭人歷史上邊算民族呀
成班好似梁山泊啲山寨王咁之嘛
冇列寧邊有烏克蘭國
咁你係覺得今日中國唔夠統一?
帶頭對抗土共同蛔既英雄民族,逃龍小隊蜚聲中外
因為鍾意睇TRUMP呢條癲佬撚鳩歐美班偽君子撚到佢谷鳩氣!!
鐘意睇TRUMP呢條癲佬撚掂中,俄,北韓同伊朗呢D流氓無賴國家投晒降叫晒救命!!
越韓兩國歷史上都係中國一部份喎
如果眞係你講到華夏世界好似磁石咁
點解走咗唔返嚟
民族認同唔需要當時有國家先可以存在
啲人仲話拜登會奶中國 奶左去邊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞