點解連登人咁鍾意trump?

266 回覆
55 Like 312 Dislike
4年前拜登上台個個話佢china Joe

結果拜登仲狠個侵侵。侵侵剩係識加關稅,叫中國買大豆。而家封殺中國晶片都係拜登做,收華為皮都係拜登做

侵侵做過d乜?

一個思路清晰有領袖魅力嘅領袖點解唔會受追捧?
呢幾年見香港班骨骼精奇點講嘢做嘢就知咩人應該受追捧咩人唔應該
土耳其冇咗6成土地喎
蘇聯同俄國有冇爭咁遠先
睇得19多中晒毒再加自己幻想,2019幾多儍人就係咁
俄羅斯係遠東一直牽制中國 到而家仲係
你有料咪直接殖民啲蒙古人朝鮮人 改造到佢地跟美國姓囉
無言的trump trump trump侵襲我心
所以咁同俄羅斯再解體有咩關係呢
殖民朝鮮蒙古人完全唔知你講緊乜
America First冇問題wor,佢做美國總統又唔係世界總統
我就係想睇佢惡化中美關係
睇下之後會點
點會用土地量嚟判斷
俄羅斯有用嘅土地係蘇聯解體已經解左大半啦
無左四成人口 五成工業區 九成油田
咁你講下俄羅斯可以點再解體?格硬分離啲斯拉夫人做幾個國家?
一面唔俾和談,一面唧牙膏援助
咁俄國經歷蘇聯解體之後
依然仲保持有大國嘅意識型態同軍力喎
所以咪可以重來
呢點有咩問題❓️🤔
土耳其一戰後仲邊有人當佢大國
早就加入北約投效西方
人嚟講你都算on9
有trump個市牛到仆街
解體唔係地圖上圈幾筆就成事
鄂圖曼解體之後咪又係打贏英國 而家係咁鎮壓庫爾德人 仲揸住歐盟春袋

咁我想問下你墨西哥同危地馬拉有咩分別
語言一樣西班牙文
人種一樣印第安溝少少白人種
講到尾咪又係有班軍閥自己割據割出嚟
西方自己養大佢
當初係邊個有份叫烏克蘭主動放棄核武嘅
而家咪邊個負返責任囉
就係咁簡單咋嘛
因為香港無alpha male
應否援烏,係一個問題
侵認為唔應該,登認為應該

應否加大力度援烏,放手俾烏攻擊俄國本土
登唔多同意,近期先放寬限制

登其實都係好典型現實主義者
拖耐少少,俄國死多D人、無多兩架坦克對美國更好
但一唔小心,俄國真冧,北約就無敵人
美國就好難控制歐洲

以上思想是否仆街?當然係
只不過仆街得來仍係計算國家利益

如為「慳錢」而拒援烏,反而係睇唔到國家利益所在
又珍
咁點解一定要唔鐘意trump ?
其實今日嘅俄羅斯唔可以當作昔日蘇聯看待。蘇聯的確有將共產主義擴張全球嘅野心,但今日俄羅斯跟本冇咁嘅野心同能力。
Sick man of Europe 從來唔係因為解體 調返轉土耳其今日仲係地球上就係因為被解體先打贏獨立戰爭
點解你認為俄國可以解體係因為保持有大國嘅意識型態同軍力倒果為因喎 實際啲好嗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞