點解連登人咁鍾意trump?

266 回覆
55 Like 312 Dislike
因為美股gogogo
佢哋喺三不管地帶聚班人都算民族意識嘅
咁陳洛軍都算國父啦
Trump 惡化中美關係,對香港只有害處

你咪講左個原因
好想睇trump撚9歐洲班政確偽君子撚屌
敵人既敵人就係朋友了

咁你比如答我點解中原地區成大片土地走得番 呢個先係重點?
越南韓國=東南歐
中原=俄羅斯
五代十國時代中原唔係一直主要北朝掌控咩
即係邊陲唔計只計核心地區㗎❓️
連登仔論政真係得啖笑多
侵侵反中得個啲輕拳同乜鳩人權法咀炮
轉頭同習大搭晒膊頭
人地生意佬黎
有錢齊齊搵最重要
連登仔幻想佢係正義化身,世界警察
一句講晒一日係集體主義 你解體得幾勁都會合體番 呢個就係中國嘅歷史
美國佬 你地聽住
對香港黎講 trump 上台應該無咩好處

撐佢果d 一係移左民 一係未開始返工
吓 咁點解外蒙古獨立咁耐又唔返嚟
其實trump trump 在任四年奉行美國至上
好多國際協議都退出咗
全球領袖地位真空
先至比中國上到位

拜登太老
trump trump 就美國優先
醒下啦
Trump 代表右翼....
只會以美國人利益而行
如果中俄offer大茶飯比佢, trump一秒敵人變朋友都得

一直係國際層面狙擊獨栽同扶持民主國家既係民主黨
咁無左外蒙古係咪中國就失去大國地位唔可以發動戰爭?
你依家個命題係要通過解體俄羅斯令佢唔再係地區強權
係呀 我立論係咁
有咩問題
起碼會制止左狗無限擴張lgbt影晌世界
中國就係個例子 你無可能解體左佢就一勞永逸 即使有啲地區你可以永久分離 都唔會對個大國地位有影響 依家俄國就係咁情況
你敢肯定中國歷史統一嘅時間比分裂長咩
咁唔通統一時就集體意識
分裂時就意識失靈咩
我上面咪講話蟻民所思所想無足輕重
佢哋到最尾咪又係俾軍閥裹挾
講咩集體意識根本偏離重點
當睇戲咁睇啫
戲入面入型入格嘅人都會比較有吸引力呢個係事實
攞返來現實都係一樣

至於佢點做其實香港都冇say㗎啦
甚至佢可能都wfc香港
依家就係純粹睇吓呢條友會玩到啲咩花樣出來
係 三倍左右
而家中國邊到軍閥

20世紀殖民勢力群魔亂舞分裂中原地區 最後咪又搞到個新中國出來 傻嘅先去搞俄國
我求其上網搵
淨講經濟
民主黨當政歷史gdp growth 4.x%
共和:2.x%
Trump更加係100年黎美國總統任期gdp growth最低嘅
連登仔:左黨負貢獻 垃圾
連登仔:侵就係唔會咁易俾講估到

一出呢句賣埋你老母都得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞