點解連登人咁鍾意trump?

266 回覆
55 Like 312 Dislike
純粹係鍾意trump多花生食?定係關心trump對華政策?定係因為憎恨左膠?
俾烏克蘭嘅軍事援助係美國國會都拖咗幾個月,已經可以睇到共和黨選民/議員/捐款者已經係America First。美國對抗中國都係貿易方面,話支持台灣嗰啲都係因為容易”加分”又冇乜損失。如果台灣兩岸真係要打,美國大眾絕對唔會接受美軍介入。
歐美撥款支援一個白人住嘅歐洲國家已經有困難,何況係一個隔住太平洋嘅亞洲島嶼,更加唔會理香港嘅事
Trump 惡化中美關係,對香港只有害處。。。
其實點解你好似奉旨人地一定要幫你咁再講啦,本身美國人都唔係好支持dem無限咁課俾烏克蘭架喎係個政府自己堅持咋嘛
關心拳拳到肉打大陸,攬炒香港睇好戲
trump 在任俄烏以哈全部都忍住

同埋痛恨左膠肯定啦,大佬左膠對個社會完全係負貢獻
因為中國根本唔驚敗登
唔記得中國點當面屌柒布含撚?
又浪費ac
DJT 高追含能哭喪苦主區
https://lih.kg/3739820
樓主買咗
你做人做得耐
識睇人嘅話
有返啲常識同邏輯嘅話
就唔會開po問條咁嘅問題
美國援烏,係美國政府買美國軍火供烏
軍火商賺錢,都係花在美國

美軍一年軍費7000億美元
如果花幾百億、不用費美國人命而拖垮俄國
美國係大賺

俄國一冧,中國會嚴重孤立
(因此中共得罪歐美都要挺俄)
第二年中國咪含撚囉
某台當年係侵盲撐,咁都係一貫某台本色,邊個有相反意見或者唔幫手盲撐一律五毛
America first咪重點
同埋我老實
憎左膠都係重點
世界對我哋香港人有所虧欠
你似5毛反駁隊
幾時驚過
中國貿易順差又創新高
左膠一定要對付
邊度收唔收皮
尚為小事
邊個同你講人地駛錢一定嚮美國駛
大把奢侈品都係歐洲野

撑烏克蘭擺明最大責任係歐洲國家
美國而家係比埋歐洲應出個份做緊傻仔
其實即係簡接送錢比北約入面班通俄國例如土耳其法國德國
做人礦咁無聊 個世界愈亂愈好
咁計,除非加拿大、墨西哥兩個鄰國被入侵,否則無咩關美國事
台灣被攻擊,最大援台責任係日本

同美國意識形態全然對立既強權會歡迎美國孤立
美元亦唔會維持到現時地位
反駁隊好
咁光榮孤立都係美國政治傳統之一
當然近代就變咗全球帝國
人嚟講你都算on9
好一個花在美國
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞