Pokemon GO (68) 究極解鎖活動暨Mega Lucario 7月27日登場

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
打團戰計人地台仔近近地台北車站唔郁都十幾個塔
你諗下你地最旺場圓方打完又要跑出去尖咀/藍卷打
上 fb睇佢地啲相個個坐哂係地站大堂一齊打都幾好 feel
都唔講捉寵人地仲要有雷達睇
你睇哂幾個大嘅亞洲城市,香港新加坡首爾東京大阪台北曼谷,你就知香港玩呢隻game算hard mode
Sad but True
駁唔到
之前去日本撞正有暗影超夢
都唔使專登追都打到十幾隻
隻蛋無輪仲有幾多時間都keep住有人入
如果係香港行足全日都唔知打唔打到十隻
美國撚表示 最近幾年五星剩係因為去左日本打過超夢夢 其他都無打過
都唔見有人玩咩制
美國冇人玩 !?
如果你唔玩pvp其實都冇乜大分别
玩下姐
唔洗咁認真阿
第一句咪話睇下想玩乜
之後評論下亞洲多人玩嘅城市分別姐

歐美大城市好多人玩,唔知真人定飛人啦,睇youtube啲飛人台見 ny果啲一街都係塔 7x24 都開住香薰

出trip去過多倫多downtown就冇乜塔
美撚
前幾日個mega raid要搵香港機友拉我打 出埋去市區都係有場無人打
上次個烈空座都係 搵夠local玩家難過搵處女
ny呢d大城市 繁華密集地區就可能會有多d塔/stop
但好似我依家住呢d三四五線民區城市就會少玩家 要出去真市區downtown搵邊道會有人打raid
未搬之前 我住鄉下要去當地pkm fb grp搵長期玩家約出去玩
最近玩返都覺得PVP好撚理解
你果個範圍內既stop達到某個數量就會增加一個道館。至於揀中邊個stop升級做道館,好似冇路捉。之前有巴打估計過stop既照片數量同讚好數量有可能增加成為道館既機會。
烈空座補償都唔知想點
繼續elite raid仲要1300一輪1800一輪
其實香港都有好地方
不過唔係圓方囉
我琴日唔洗2個鐘就清晒19張飛
路卡個raid day補償放中間咪啱啱好
咁邊度坐定定有十個八個塔比你打
天水圍
中間幾個鐘都唔知做乜好
睇campfire
台北車台要坐定定打
都要用藍飛
原地打橙綠應該都係4座到

肯行下/用藍飛
香港要打十座八座
一定有
只係人流冇咁集中
其實港島線坐地鐵打都ok,太古/炮台山/天后/灣仔各一座塔,西灣河/北角各兩座,銅鑼灣三座,坐一轉基本都打到十座,一來一回啱啱好用嗮19張
stop既照片數量同讚好數量增加成為道館既機會

無錯

想多D stop同gym 就要大家要申請多D 補給站
不過D 規則好複雜 睇左好多post先明個原理
一個L14 有6個stop就會有第2座gym 跟著要有20個stop先有第3座

不過佢審查機制 好難捉摸
試過過左2年幾先審批成功
又試過8日

而家有幾單申請hold左幾個月都係審查中
天水圍邊到
問題係唔知有咩可以影嚟做 pokestop
利基亞 你地打埋我嗰份
出去打暗影火箭算

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞