Pokemon GO (68) 究極解鎖活動暨Mega Lucario 7月27日登場

1001 回覆
1 Like 1 Dislike
咩事?
我raid day去開tst
尖東p1出口有5隻
跟住行去九公有3隻 沿途打半島 重慶
1個鐘綠券10隻
計埋兩日remote各20
可以打100場
今次可以考慮試下跟呢條路線
https://youtu.be/C2-Xg8VhfSM?si=o2wAeJ5LgVWy4tzE
由里都出片
早排好多pkm go youtuber去n記總部,應該有網民屌佢哋去到都冇講go fest第一日遠距離冇背卡個bug
上次go fest day 1 我係咁行 熱到溶
我啱啱認真數過大細帳加埋19隻day 1遠距離寵都係冇背卡唔知你哋點
我已經送哂比博士 Day 1 打左過百場真係唔知
我 day 1 都係一隻都冇
我以為自己唔好彩
Day 1我綠卷捉究極異獸有背卡
好似係講緊 necozma 冇背卡
其他都有 ?

因為 day 1 我淨係打 necozma
都好記得打o左 8x 場都係冇背卡的
Check 返個袋 全部有背卡都係7月14&15

當時又無發覺 究竟我比人昆左幾多
我有發覺
我 day 1 o個晚有o係呢度出 post
但一來呢度對 N 記o黎講人微言輕
二來我以為係我唔好彩

但 day 2 我打o左幾場就開始有背卡 necozma
我個仔o個日下晝 join 我,佢連續兩 / 三場都出背卡 necozma
我就知 day 1 一定係有 d 野

Pokemon GO (67) GO Fest 2024:全球 7月13-14日
https://lih.kg/CywojBX

睇返我 day 1 出o個個 post
有位 豬腳蛋薑醋 巴打佢 day 1 又打到有背卡o既 necozma
真係羅生門了
講緊day 1藍券,我check過day 1綠券奈克同異獸都有出過背卡

係啦
我 day 1 淨係打藍飛
以人口密度嚟計
香港真係一啲都唔密
油尖旺帶幾乎係全世界人口密度最高嘅地方
但真係唔算好多gym pokestop
旺角先達 / 女人街o個邊直頭一個 gym 都冇
而且o個邊又勁少 pokemon 捉
只可以話pokemon go唔重視香港
實際原因應該係香港課金玩家比起其他人口密集地方都要少好多
唔密之餘交通太唔方便
人地台灣追100/打搭個個踩單車/電單車極速去
香港搭地鐵上上落落隻100都走撚左 就算你搭的士追都可以塞死你
補返哂 D 藍飛就 OK
唔使開多次了
開多次啦我要追100
日本台灣咁密係佢哋有sponsor stop
正如圓方都有Fendi sponsor同ambassador拉高stop同精靈嘅密度

都關課金事嘅但係唔係玩家

不過都有聽過香港搞活動
對全球玩家成本太高
佢哋寧願放喺台灣或者東南亞
圓方唔係得 兩個 Fendi sponsor + 1 個 ambassador pokestop 咋咩 ?
咁樣叫拉高o左 stop o既密度 ?

定係因為有呢 3 個特別 stop
會令到周圍多o左 pokemon 出現 ?

唔係好明佢個 mechanism
你可以上網睇番S2 cells, Pokestop, Gym之間嘅關係
而Sponsor stops就唔under呢d rules嘅
所以sponsor落咗喺一個本身已經saturated嘅cell
佢成個cell嘅stops密度就會高過原先嘅limitation

而wild spawn就係睇L20 cells
呢個我唔清楚有冇受sponsor影響
體感上無
不過stops密咗嘅話開櫻都會多嘢出d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞