「已買」 有冇人用緊 新M4 Ipad pro? (2)

467 回覆
0 Like 18 Dislike
nano 玻璃 唔貼得

普通玻璃 同之前一樣
貼左個mon貼冇咁靚咁解
即刻1516返照買M4定買返M1/2
呢個真係佢限制 MINILED 閒閒地都 1200 1400
OLED 真係要谷到1000 你見到要雙層先得

不過趨勢係 係一定OLED 因為慳電 薄 可屈曲 反應快 多優點
但MICROLED普及 唔知究竟可唔可以贏返一仗
留名
緊係買新

如果你有m1 m2 就考慮唔換新姐
但MICROLED普及 唔知究竟可唔可以贏返一仗

依個真係有撚排

miniled 個續航勁廢
開到1200 隨時45分鐘玩完
你都唔會買
諗緊直上1TB貪16GB RAM當半部電腦咁用定買返256留錢換AWU(2/3)/買多部air 13孝敬家母
當半部電腦咁用

No la

生產力 is a 粥

Apple 要保住部Mac機
你256當個副mon用算啦
純講個mon靚唔靚 係咪普通mon仲好過個nano mon 仲諗緊加唔加錢換個nano mon好
一定係
唔好買nano 智商稅來
Nano mon 係防反光用. 睇你有冇需要
想問咁多位有無邊隻mon貼推薦,最好係有防藍光同對畫質影響越細越好。

我都知唔貼mon貼一定係畫質最靚,但只係用咗幾日已經癡哂手指模上去,整到個Mon都花花地。貼咗mon貼起碼清潔個陣我都唔需要擔心會傷害到個mon。
True. [警世]當電腦用你會燥到癲, 就連開teamviewer Remote Desktop 你都會燥個隻
呢次個mon 唔知係咪無落coating , 個Mon scrolling 又唔舒服,又痴手指模
利申買左16gb

我係for打機戰未來,師兄冇咩必要都係買返256 算
新手

想問問11” ipad pro M4 256Gb 裝 devinci resolve
剪下片 4k 60格 會唔會好慢,窒哂機?

屋企得部i5 notebook 同ipad6 未試到

Thanks
睇下YouTube評測先知

依到應該冇咁pro
Youtube 啲片都冇乜講spec
不過threads 同reddit 都suggest 16Gb

要洗多4000 上1Tb了
有冇人11吋升咗去13
普通睇戲用
但係又驚13吋帶去旅行會唔會太大
我12.9降咗落11
去旅行搭飛機啱啱好
不過平時係屋企有時係會掛住12.9/13個size
我用 M1 都冇問題,其實最緊要嘅係你剪嘅係 proxy file,剪完 export 先出 4K 60p,咁就應付有餘,係 M4 export 速度當然會快啲,不過呢啲時間梗係走去痾屎,用 M1 慢少少又點

Oled 有頻閃

12.9 去左 11
有啲掛住大mon 想換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞