「已買」 有冇人用緊 新M4 Ipad pro? (2)

467 回覆
0 Like 18 Dislike
你嘅情況一定係揀iPad Pro m2
一係就唔好換
年年都係咁,唔洗咁驚訝
全球最平美國買 都係平香港200蚊
香港第2平

8800蚊買到新機?…
香港正貨10499
係 自己去price.com 查吓
唔賣廣告了

有間我幫襯咗好耐
喺度買全新
啲機用咗幾年仲係冇穿冇爛
唔要keyboard 真係淘寶算
係C記見到全新Apple pencil pro未開封 $700-$800左右,值唔值得入手?
要用筆咪買

有7成人買完都擺多過用
唔急就等7月尾8月,應該好多 BTS 放出黎。
有冇師兄m1上
體驗如何,諗住12.9’ > 13’
諗住12.9’ > 13’ 咩意思?
M1 12.9寸上M3 13寸
喺Store 撚過feel到個Mon好撚靚
諗住問有冇人咁upgrade, 仲有冇咩特別體驗?
冇睇#1?

我咪miniled 轉oled

除左個mon靚d 輕d 簿d

暫時未有特別
mini led 灰色?
過左都係多50蚊,可能要買都買曬
早d甩手好過
冇m4
但s9 amoled vs m2 miniled
唔覺呢個問題
反而拍落nano black ips 仲有層灰色
amoled 同mini led 我唔覺得眼色唔夠黑
你話光黑邊位 mini led 污染勁過amoled 就有啲
但mini led 以apple ipad 算化出嚟嘅效果 好滿意都好實用 最少光度唔係出盡力谷嘅led 可比
iPad miniled

SDR 亮度:600 尼特最大亮度
XDR 亮度:1000 尼特最大全螢幕亮度,1600 尼特最高亮度 (只限 HDR 內容)

iPad oled

SDR 亮度:1000 尼特最大亮度
XDR 亮度:1000 尼特最大全螢幕亮度,1600 尼特峰值亮度 (只限 HDR 內容)

iPad既新雙層oled 係勁過miniled
其實只係佢限制
MINILED 應該易過OLED SDR 1000NITS
簡單講 我直接對比兩部玩左兩星期
所有環境之下 日頭 夜晚 睇Netflix YouTube jable

新兩層oled 全方位屌打miniled

但睇到眼乾

眼乾睇左成個月算係慢慢好d
個miniled 問題係食電

你唔叉住電用 睇YouTube 1/2個鐘 就要叉電

雙層oled 都慳電過佢
M4 iPad 真係唔洗mon 貼?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞