「已買」 有冇人用緊 新M4 Ipad pro? (2)

544 回覆
0 Like 20 Dislike
趁仲有筆送賣埋支筆再平7舊水
想問,iPad pro值唔值得為16GB Ram而買1TB。打算長用。
D字又睇唔明 d話又聽唔明
會唔會剪片? 唔會都唔洗
冇咩機會用到

個人意見
咩用途先
唔值,8GB同16GB完全無感覺有唔同
終於買左ipad pro 11 inch m4 256gb
暫時用落都ok, 不過電量沒想像中咁勁
之前有冇用過iPad pro?

以前既iPad pro再廢30%左右
有冇人試左AI果part係咪都係冇分別?
暫時主要上堂寫notes, 睇下research paper, 剪下小朋友生活片段,所以想知ram作用大唔大
8Gb絕對夠
唔大
升到16+1tb既我 完全無感
直頭覺得去返8+256都夠
之前都係用ipad air 5....之前pro版同今代電量差好遠?
諗緊買13定11好?係咪個使用體驗真係差好多? thanks chings
上一代用 miniled mon 勁食電
男人鐘意大
16gb…可能一路剪4k片仲要幾十條channel 灌落去,仲要一路打機or 睇片先有啲感覺 反而係我個人做唔到咁multitask…
睇你用黎做咩,睇片打機個d唔多講,但做野會開左右window既,或者會睇A4 size既文件一定係13。但如果要經常搭車拎出黎既就唔好買13了,一來重,二來真係好礙眼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞