One piece 海賊王 第1120話 情報+討論

300 回覆
8 Like 18 Dislike
仲未有熟肉
漫畫網出左
one piece 畫左咁多年,有好多嘢淨係得主角團同一啲重要人物知, 世界各地一般大眾可能未知, 如果又用10幾話再講出嚟俾佢哋聽, 再畫埋佢哋各種驚訝嘅表情同反應, 咁樣嘅劇情算唔算吸引
唔反對
But too much
儲多幾集再一次過睇就唔會覺太多
係尾田嬤嬤過身之後………………
其實覺得op都係適合單行本一本本咁睇
以前都係睇單行本,等一段時間出一本,跟住一本又重睇又重睇幾次,咁上下時候又有新一本出
咁樣睇op先最舒服又好睇又吸引

而家一話話咁個個星期追,好似知佢講咩又好似唔知佢講咩咁,和之國追緊果時又係覺得咁,到完左之後和之國成篇重睇又覺得唔係咁差

有時諗如果最鍾意既空島篇好似而家咁追會唔會都覺得又長又拖咁,打艾尼路又係打打下俾個黃金球拖左落去又打極打唔完咁
但係每一話都有「那個」喎
改撚到咁到時又話佢本名叫XXX.D.XXX 咪俾班讀者屌得仲大力至少大把連登仔一定會話咩屌又中途改劇本無啦啦格硬塞個D字俾佢又吹到佢好似重要人物咁 而家咁樣整個伏筆又唔滿意
佢個仔艾斯都有D, 唔通羅傑會無D咩? 已經唔記得左普通民眾知唔知艾斯係羅傑個仔

由頭到尾都唔係跟老豆姓
咁博士算唔算未死
得惡同慾
惡之後會點
原來可以熄機,咁之前捉住約克嗰陣點解唔熄咗佢機
而家咁樣搞,分分鐘真係會入草帽團
講到好似每個島都會有人入草帽團咁
又話羅入 明哥入 兔仔入 大和入 依家又惡入
有冇巴記得漫畫係幾時講羅傑係有個D字?感覺好似好早講,但全世界原來都未知
印象係空島
都夠10個啦
可以入副團
索柏入團 醫生已經講左
上面有人quote左
Thanks
聽完廣播之後 阿豬阿狗都加個D字係中間 點捉
三葉草博士個回憶講到個名有d既人都會比世界政府抹殺
羅傑個名有個d字都要隱藏佢
問題係卡普竟然可以大搖大擺位至中將
古代機械人🤖又要死
唔知有咩大技出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞