One piece 海賊王 第1120話 情報+討論

300 回覆
8 Like 18 Dislike
而政府又任由大海上咁撚多有「D」字的人走黎走去
會唔會好似最後流亡咁

而家路飛身處嘅星球,只係人工殖民星

真相係,番唔番地球?
應該真係因為遂個星期睇所以覺得好漫長,以前就算睇蛋糕島和之國我都平常心咁睇,要鋪大戰由佢慢慢鋪,但呢次真係特別難頂
預左你唔會講幾多野架喇,預左個廣播會比人cut架喇,咁你cut左就完埋呢篇去下一個島啦,又要講到個廣播未cut得哂,比啲假希望你以為有咩新野聽,原來又係重覆啲一早知既野
我已經睇到開始想同5老星一齊叫博士快啲收聲入下一篇

btw世界反應其實我最想睇係十字公會同黑鬍子,但2個都冇
我淨係針對廣播姐,熊回憶,5老星黃猿路奇熾天使呢啲我都覺得好精彩,係個廣播拖咁多集唔知做乜鳩
咁漫畫入面既人未知嘛 睇世界各地既反應都幾正呀,例如有錢就睇直播,無錢就聽廣播

又例如係加亞島既魔谷鎮,又稱嘲笑鎮/街(嘲 の街),島上既人依舊固執接受不了超出自己平庸常識的新鮮事物放飛大笑。而當中處刑人羅西歐(曾經被稱為"瘋子") ,如今成了全酒吧唯一沒有笑出來的人,大概繼貝拉米之後,又一個認清現實既人
蛋頭島好亂

想問下博士其他d分身係點死
俾個25仔殺死/自爆
下,之前吹到得水位上升係新喎
依家又唔止得水位上升啦?
其實個廣播係連埋走佬
不過眾多海賊迷包括我都係緊張個廣播多啲
我就睇埋佢最後先屌
空島已經有講
尾田係咪反社會人格 吊撚晒全世界幾億個讀者既癮

講你就講啦集集都擠牙膏咁擠撚左成年都未完
講到D要比人抹殺

但卡普hello
講真你要畫全世界反應唔係問題
問題係有冇必要阿金同D九唔搭八人既反應都畫撚埋先?
畫之前有冇諗過邊D人幫助推助到劇情同張力?
真正要畫既黑胡子又唔畫
屌你老尾田
呢一章咁都仲有死忠撐真係唔知咩LOGIC
因為係人都知實走得甩
近年尾田真係handle唔到大故事
細個睇 由Mr.0到Mr.5都有印象
兩年後 咩凌空六子一半都講唔出
今次博士分身又係咁
故事結構變大 尾田就亂到仆街
集集都講D唔講D
次次一講D 就海賊王船員都知
知完又唔講
D for dllm咩
想知再講
然後阿特拉斯自爆,納斯壽郎聖被炸掉了半邊臉。

根據博士分身爆炸, 炸到半邊臉
咁如果機械人爆炸, 應該炸得死其中一兩個廢老
呢話爆完一個,下一話應該唔會又爆,咁快同一條橋用兩次咁撚垃圾掛
雖然佢點寫都總有一班尾田全肯定派護航
是的,長官
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞