高質男打算獨自養大小朋友 港女熱議: 高質男不缺愛 當女人「加熱飛機杯」 高嫁風氣有惡果

192 回覆
221 Like 58 Dislike
因為係吹水囉
佢做法律行業
平時同D客唔洗social? 公司無聚會?
佢話佢做其他行業我都會信,但律師呢行就算你出淤泥而不染,都會見慣咗呢個圈子嘅人有幾糜爛
食250一個lunch會有咁嘅反應我真係完全唔信
單親有得領養咩?
Ching真心有撚病
我無佢搵咁多,但$250食餐飯值唔值,其實係要睇同邊個食

同埋佢係石硤尾屋邨仔出身,咁呢點我會明白佢點解覺得$250食個飯係貴

細個時窮過下,又係靠努力捱上去既人,就算大個左搵到錢都唔會好似啲富貴家庭長大既人咁,對錢謹好多同價值觀係真係會唔同

養成貴族需要三代人啊
飛機文
其實冇錯 啲女人要求人哋高薪厚職家底好 咁你自己咩背景先 都係睇中人哋呢啲先痴埋去姐 都唔當對方係人看待 咁對方當你飛機杯有乜出奇 如果自動波騎上嚟仲叫唔洗出力電動添
人哋唔憂柴唔憂米 做乜要搵女人 生仔搵代母 扑嘢落club 開心晚就搞掂 可以唔同對手 有需要固定咩
講真調返轉女人咪一樣 尤其係啲唔打算生嘅 搵到錢照顧到自己做咩要搞咁多野
可以。根據《領養條例》,只要單親人士符合香港的領養條件就可以申請。
係囉 諗下都知啦
條件好嘅男人 有腦嘅都係咁玩
今時今日做雞都叫身體自主啦

Sorry,唔係雞,因為雞都叫真金白銀明買明賣,嗰班係唔洗錢
啲數字好假,但我確信有一班中產青年真係唔想同女人拍拖結婚,佢地唔係未玩夠,而係對個風氣失望。
律師係Dcard開po諗下都知ON9
有時間都會要嚟搵錢啦
睇完越南新娘單野 就知現代男性既出路係乜
$300 都唔會捨得為女洗
沖過去做乜
寧願搵個3 萬收入 但錫自己算
其實都係出post引女啫
結左婚咪分身家洛 咁都要教
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞