高質男打算獨自養大小朋友 港女熱議: 高質男不缺愛 當女人「加熱飛機杯」 高嫁風氣有惡果

192 回覆
221 Like 58 Dislike
細佬俾我小11歲, 喺外國讀緊書,有學習障礙,一路以來父母一個月都用唔少錢特 殊教育俾佢,而我每個月學費同補習費都唔少,所以其實兩老都冇乜儲蓄剩。慶幸嘅係屋企就嚟供完。所以居住上就冇乜壓力。 一直以來我都係覺得賺到嘅錢應該回饋比父母,因為佢哋咁多年 都好辛苦,又以前住住石硤尾寮屋,去到而家叫做事業穩定,有 車有樓,我好尊重佢哋。

講緊個樓主自己老豆老母由低捱出嚟,呢啲未必信保險,邊到黎爺爺嫲嫲外公外婆
如果話樓主自己搵代母生仔,個仔點會有外公外婆
我指外公外婆係講女人買精生仔嘅情況

我果段唔係齋講#1嘅case,係講所有想自己一個生嘅人
結婚都可以離婚,香港宜家有4成人離婚
個個都係咁湊,係唔理想,但有解決辦法
同埋代孕對男人有個好處就係一定係自己個仔唔怕帽
擔心撈亂嘅生完可以做埋基因測試
其實我覺得咁樣仲好
當女人飛機杯/怕男人謀住自己身家嘅人,有乜可能會組織到一夫一妻有信任感嘅家庭

如果係以前科技無咁昌明同思想傳統,
一早被迫結婚生仔然後離婚,
又害埋同佢結婚個女人/男人

而家有得分拆番生仔還生仔,
感情生活還感情生活
佢可以一邊喺外面玩,
一邊做好父親/母親角色,又唔會害到人

差在到底個仔女喺咁嘅價值觀底下成長,對兩性關係嘅睇法會係點係最大問號
佢前文話自己30萬一個月

如果佢想表達唔值得嘅意思,我都明,但佢直接話覺得貴咁就有的奇怪
五科5**但不包括數學
佢遞支水俾人好過啦 $500蚊
咁難聽的講,佢冇俾人當作對象囉
factory market買到一片唔連女人小穴既淨處女膜

醫療市場有賣喎,啲婦科醫生就係唔連植入手術同廠單買返嚟。
識寫個娛字已經知
離婚都有雙親㗎
佢咁孤寒 生咗出嚟要俾錢工人湊㗎喎
日日都要食lunch㗎喎
收入高質啫,都未睇其他嘢
佢對父母朋友都捨得駛錢
其實係唔信戀愛關係啫

呢類人比較適合由朋友開始發展拍拖
一開始以拍拖為目標咁識人
目的性太強
同你有親咩傻西 過年過節仲要請你呢個nobody 食飯
咁你咪一世做底層囉!

我都會請我班靚食飯,

呢個部門老大仲成日黎R我地零食食添,

叫下午茶經常痴餐添
大把離咗婚唔理仔女啦
特別係爛賭出軌兩類
有冇人好似我心態咁 後生想拍拖個時 d 女唔會show你 只會搵靚仔 到隻豬俾人食左俾渣男飛年紀大既時候 想搵人埋單先諗自己呢d經濟有條件既男人 到呢刻就覺得 我情願單身一世養老豆老母都好過養條女
都係曬下命同尋求認同感姐
食飯250之後已經無睇落去
個個都覺得自己係好男人
兩個人食飯用250蚊
除返開都係百幾蚊位
求其入間cafe 都呢個價啦
除非佢餐餐食兩餸飯M記姐
一次性飛機杯唔洗洗 射完直接垃圾桶
你揀人 人揀你姐
你對靚女好 人地大把仔追
普女中下女 男人咪又係冇興趣
屌你以為自己patrick Bateman咩
其實呢d情況應該估勵領養代替生仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞