高質男打算獨自養大小朋友 港女熱議: 高質男不缺愛 當女人「加熱飛機杯」 高嫁風氣有惡果

192 回覆
221 Like 58 Dislike
可能下面嗰回應係佢女分身
咪係,佢得一個人點湊,13歲之前都已經60幾歲嘅長老湊?咪要湊到佢地70幾歲?搵賓賓湊,但完全冇老母係咪真係work?

如果生嗰個係囡,你仲要教埋佢用M巾,教佢教條仔用condom

以佢份糧 物質野一定提供到
但好多唔同研究都講
對小朋友成長黎講父母各自都有佢重要嘅角色
冇老豆/老母都會各自有d問題
會落club one night stand 都唔係fuck boy
太空人?
用edu email認證先可以留言
hkuspace 會寫專業進修學院
屌你老母又屈,首先邊個同你叫中國做國內。我想問樓主本身個困惑,男人需要比曬錢同埋努力養家先可以deserve更好嘅女人,expect女人主內/做花瓶,咁樣唔係父權係乜?父權唔止expect女人要搵得少過男人,做男人附屬品,只可以靠高嫁提升level,仲壓迫男人日日要同其他人競爭去贏人,一定要夠有錢同masculine,總之就覺得所有人要跟住自己性別定型去生活,咁咪惡性循環囉。你問得出咁個問題引證翻我講嘅香港有唔少人對父權女權認識薄弱,rotten曬。
佢有佢要求,呢啲咪願者上釣。但我覺得將男女條件咁樣物化曬去揀伴侶好似去相睇咁,唔get點解搵唔到鍾意到想過一世嘅人都非要結婚,唔可以自己靠自己過自己想要嘅生活,仲可以好好享受自由,鍾意同邊個一齊就同邊個一齊。我覺得有啲人可能係懶,有啲就係比傳統父權思想入面嘅擇偶觀念困住咗所以睇唔到another way out
對佢好就條件一撚定差?
都係果句女人越仆街咪越鍾意
你同你第二時老婆講 睇佢係咪都接受到
根本d女就鍾意比仔屌
但唔包括真心果班
簡單講臭雞
香港根本無真正女權
絕大部份見到都係女利主義
人地講30萬一個月 大把女濕哂咁沖埋去啦
30萬會ons就唔係fuck boy
搵3萬 ons就係渣男
女仔個個一黎就睇身高 要180 係咪物化
(已經無計要有車有樓)
咁你覺得香港係父權社會定女權社會呀而家男人唔撚玩呢個遊戲啦啵 有錢有時間去叫雞好過啦
冇問題㗎
性濫交都叫好男人, 唔係掛
「濫交」,作為一個負面的形容,令人聯想起意外懷孕,傳播性病、愛滋病等,對不少人而言,亦等同隨便、性開放、不負責任等。
30萬月入咪係好男人
30萬月入就係風流 唔係濫交
應該係中意俾高質仔屌
真 其實佢想點做人根本無人有權過問,但無啦啦要攪個細路就好撚戇尻。 但其實角色轉換,依家唔少同樣情況既老女人都係咁諗
低卡能勿認真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞