高質男打算獨自養大小朋友 港女熱議: 高質男不缺愛 當女人「加熱飛機杯」 高嫁風氣有惡果

192 回覆
221 Like 58 Dislike
高質男點會上dcard
高質男係晒連登
雖然成篇文都應該係假
不過d錢又唔係天趺落黎
就算30萬一個月點解唔可以覺得250一個lunch心痛
所以假膠到癲 身邊d大律師食飯唔睇單
咪係,佢得一個人點湊,13歲之前都已經60幾歲嘅長老湊?咪要湊到佢地70幾歲?搵賓賓湊,但完全冇老母係咪真係work?

如果生嗰個係囡,你仲要教埋佢用M巾,教佢教條仔用condom
難得咁通透
呢個係事實。男女生活思維差太遠
無人講個問題可能出係男校度
呢個咪就係父權社會大家要承受嘅惡果,迫害曬所有男男女女做社會要求嘅角色,可惜亞洲好多人講嘅女拳只係翻版父權,對男嘅就要食女拳自助餐對女嘅又要求佢哋一定要成個男人咁,繼續將大家fit喺應有嘅定型入面,陀衰真正爭取緊女權嘅人扭曲曬佢平權嘅本意,仲好意思話矯枉必須過正,錯曬。
讀寫障礙?
成家加埋搵30萬一個月喎
佢自己1/4係3萬 = 12萬一個月
月入30萬,比1/4屋企3萬,佢月入12萬,佢父母月入18萬,退休無saving? 佢地退休由18萬得返2萬都幾大鑊,擔心父母好過啦
你理得人,人地有錢養有工人
影響到邊個,除咗啲想靠男人高嫁的女人
低能卡好多呢啲鳩吹文
似老作多,Dcard好多文都有吹水成份,同以前高登都有幾分相似,認真就輸了

前文話高收入,又刻意提幾十萬個月,之後又話 $250 lunch 成本高
btw 佢死隱形gay多的
白卡ff飛機文
karen 賣相
最唔明點解做左top tier 嘅男人都要做契弟咁please d 女人
係先好
平時應該好鍾意show off
高嫁係乜撚野黎
潛台詞係 市面少咗個atm比女人搵,點得嫁
TLDR
養吓貓狗咪幾好,真係唔好搞個小朋友啦,缺父愛/母愛嘅小朋友好難喺呢個世代生存
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞