高質男打算獨自養大小朋友 港女熱議: 高質男不缺愛 當女人「加熱飛機杯」 高嫁風氣有惡果

192 回覆
221 Like 58 Dislike
睇字都覺得kam
千祈唔好生
連仔fg50k,叫佢m記加大都喊咁口啦。
人地有俾錢有付出嫁喎,內文寫明俾一百萬搵代母,呢個數點都可以搵到年輕健康既優質女性啦,仲留左超過二百萬做育兒經費,佢本身屋企又有樓

真心佢有承擔肯犧牲過八成已婚港男啦,起碼確保俾到最好既野下一代(優質既基因同良好既成長環境),只係d錢無供奉俾班本地女神娘娘姐

前排都有新聞講大把個d剩女都提倡可以自己生仔唔靠男人啦,好事黎喎雙方不求人。
我地係咪同公司

我地最大粒個個都係咁,最闊佬係有次佢去完歐洲,買左盒細粒朱古力,1人1粒。過時過節/開工利是,咩都冇

我上司一年都請幾次飯,每逢過節又送一盒蝴蝶蘇/曲奇餅

係原則問題,我都領教過「孤寒」嘅高層。
佢地唔係無錢,只係覺得錢應該用係值得嘅地方。
你夠靚仔既話啲女貼埋錢比你添啦
照下鏡啦
其實篇文冇講錯喎

佢知自己計較錢銀,知自己唔捨得使錢係tum女人上面,所以都冇打算搵女/結婚

但父母想要孫抱,能力負擔到咪代孕生個囉

人哋想點關你撚事咩垃圾
同連登差唔多
手信冇,有時供應商新年送既藍罐同瑞士蓮,

就囉俾我地食當佢請我地食
100 萬夠搵代母?港紙定美金?
港大個個都認同,有無解釋點解讀到港大
咁佢係咪真係好多月入15萬以上嘅人追
唔回應得的就咪PO上網白痴仔
唔俾人屌得你都係咪撚上網啦,傻仔
將連登既價值觀發揚光大
最緊要清楚自己目標,好過啲人生完又唔理,又打又捱餓
港女又真係唔爭氣嘅
除左性愛 都幾難搵到一個優點
更何況缺點 比男人嘅負擔數之不盡
我都係咁唸,外國試管 2萬鎂出頭,仲要未必得,養胎中心 好少少 一個月都起碼 5k 鎂。

100 港紙淨係俾個代母都冇人肯啦,有D學識的人 一年人工都起碼 100k usd/ 80萬港紙
養老豆老母重要養埋細佬
異性傾多兩句都唔撚想睬佢啦
佢得代母呢條路揀
香港係父權社會你都敢講你係從國內黎嘅人材?
壞男人,女人先會愛
心態問題 唔值就係唔值 唔關搵幾多事
Dcard吹水文唔使太認真
幾十萬一個月既高收入人仕點會係Dcard打千字文問人拎意見同講咁撚多廢話
得閒去食下好西屌下女仲好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞